Stad Brugge lanceert nieuwe campagne voor verlopen concessies begraafplaatsen

18
mei
2022

Op een overzichtslijst aan de inkom van de Brugse begraafplaatsen worden sinds kort de concessies aangekondigd die het komende jaar vervallen. Een concessie wordt steeds afgesloten voor een bepaalde duur. Eén jaar voor het vervallen van de concessie zal bij de grafplaats steeds een bordje worden geplaatst om het vervallen van de concessie aan te kondigen.

Op die manier respecteert Stad Brugge de geldende regelgeving. De Stad doet sinds vorig jaar extra inspanningen om inwoners zo goed als mogelijk te informeren over de situatie van de laatste rustplaats van hun familie.

Er is een website waar iedereen in enkele muisklikken de vervaldatum van de concessie kan vinden. De Stad stuurt sinds vorig jaar ook een brief naar 520 mensen. Daarop kwamen 400 reacties. Op die manier kan de Stad nog beter inspelen op de noden van de burgers.

De stadsdiensten zorgen op geregelde tijdstippen ook voor extra communicatie via de stadskanalen om iedereen zo bewust mogelijk te maken van de mogelijkheid om concessies te verlengen. 

Meer dan wettelijk vereist

Stad Brugge doet hiermee meer dan wettelijk is vereist. Het stradsbestuur hecht immers veel belang aan het zo goed mogelijk informeren van de nabestaanden over het vervallen van de concessies.

In 2022 verlopen er in totaal 960 concessies. Wie een concessie wil verlengen kan contact opnemen met het Huis van de Bruggeling via overlijden@brugge.be of 050 47 53 40.

Wie wil opzoeken wanneer een bepaalde concessie van een grafplaats vervalt, kan dit doen via www.brugge.be/overzicht-begraafplaatsen. Men kan hiervoor ook contact opnemen met het Huis van de Bruggeling via het telefoonnummer 050 44 8000.

Contactinformatie