Subsidie voor evenementen in kader Ronde van Vlaanderen

20
feb
2023

Op dinsdag 17 januari 2023 keurde het Brugse college van burgemeester en schepenen het subsidiereglement ‘Samen maken we de Ronde’ goed. Via die subsidie wil de Stad Brugse organisaties en Bruggelingen steunen die een activiteit organiseren in het kader van de feestelijke start van de Ronde van Vlaanderen. Die start vindt plaats in Brugge op zondag 2 april 2023. Het gaat om een bedrag van 20.000 euro.

De Stad mikt op verenigingen, organisaties of Bruggelingen die fietsen willen stimuleren via laagdrempelige initiatieven. Daarnaast kunnen organisatoren ook inzetten op de feestelijke beleving op en rond het parcours tijdens de start van de Ronde op zondag 2 april.

Voor beide initiatieven kan een bedrag worden voorzien. Concreet kan het gaan om een nieuw sportevenement, een sportieve lessenreeks, de organisatie van een toertocht, een event om jonge Brugse renners in de kijker te zetten, een wedstrijd voor jonge wielrensters … Essentieel is dat de initiatieven vernieuwend zijn en dat ze een breed publiek aanspreken. De activiteiten moeten plaatsvinden in Brugge tussen maandag 20 maart en donderdag 1 juni 2023.

Hier kun je de subsidie aanvragen.

Gelijkaardig aan subsidie WK Wielrennen in Brugge

Kandidaten kunnen één voorstel indienen. De financiële impuls is éénmalig. De subsidie is gelijkaardig aan die van 2021 toen Brugge gaststad was voor het WK Wielrennen. Het principe is eenvoudig. De Stad ondersteunt financieel.
De organisatie is in handen van Brugse inwoners of verenigingen. Sport werkt op die manier verbindend, wat de sociale cohesie in de stad ten goede komt. Naast financiële steun voorziet de Stad ook promotionele mogelijkheden via de vele stedelijke communicatiekanalen.

Kandidaten kunnen hun voorstellen eenvoudig indienen van woensdag 1 februari tot woensdag 1 maart 2023. Een professionele jury zal de projecten beoordelen, waarna kandidaten op de hoogte zullen worden gebracht van het bedrag dat wordt voorzien. Meer praktische informatie daarover volgt via de verschillende communicatiekanalen van de Stad, maar ondertussen kunnen verenigingen of organisaties al brainstormen rond leuke acties.

Soulsister

De Stad pakt ook zelf uit met een reeks initiatieven. Zo is er het concert van Soulsister op de Markt aan de vooravond van de Ronde, de Ronde voor wielertoeristen met start in Brugge op zaterdag 1 april, een expo rond de Ronde-trofee in het Stadhuis, lessenreeksen rond fietsen voor verschillende doelgroepen onder de noemer ‘De Brugse fietsschool’ en een ‘Strava art challenge’.”

De Brugse wieleravond in het Concertgebouw op donderdag 23 februari vormt eveneens een smaakmaker voor de Ronde op zondag 2 april. Tickets voor die avond zullen binnenkort beschikbaar zijn via www.brugge.be/de-brugse-wieleravond. De Stad werkt ten slotte ook samen met de Brugse handelaars om de stad in te kleden volgens het thema van de Ronde van Vlaanderen. Meer informatie rond al deze initiatieven volgt zeer binnenkort via de stedelijke communicatiekanalen.

Meer info

www.brugge.be/deronde