Stad Brugge neemt extra maatregelen voor meest kwetsbaren tijdens coronacrisis

25
Mar
2020

Kwetsbare personen en ouderen lopen niet alleen extra gevaar bij besmetting door het coronavirus, de overheidsmaatregelen kunnen er ook nog eens voor zorgen dat zij in isolement of eenzaamheid terecht komen. Daarom onderneemt de Stad verschillende maatregelen om deze doelgroep goed te informeren.

De meest kwetsbare mensen zijn dikwijls het moeilijkst te bereiken zijn. Om die mensen toch te kunnen bereiken, zette de Stad verschillende acties op via offline kanalen.

In de bushokjes en op de prisma’s (infozuilen die aan de invalswegen in de berm staan opgesteld) hangt er een affiche met duidelijke richtlijnen over de coronamaatregelen.

Radioboodschappen

Daarnaast is er ook een samenwerking met lokale radiostations. Zowel op Villa Bota als op VBRO/Radio Brugs Ommeland wordt een boodschap van burgemeester Dirk De fauw uitgezonden waarin hij oproept om de maatregelen goed op te volgen en solidair te zijn met mensen die extra hulp kunnen gebruiken.
Ook de komende dagen zullen deze radiozenders gerichte boodschappen uitzenden.

In de loop van deze week ontvangen alle inwoners van Brugge een brief met daarin alle noodzakelijke informatie. Voor de bedeling van deze brief kan de Stad rekenen op een enthousiaste ploeg van museummedewerkers die de 75.000 brieven zullen bussen.