Brugge roept inwoners op om mee te doen aan 30 Dagen Minder Wagen

30
mei
2022

‘Je eigen wagen zo weinig mogelijk gebruiken tijdens de maand juni, lukt jou dat?’ Dat is het opzet van de campagne die zoveel mogelijk Vlamingen dertig dagen lang wil laten proeven van alternatieven voor hun eigen auto. Deze ‘challenge’ gaat van start op 1 juni 2022. Brugge is een van de deelnemende steden. De Stad roept alle Bruggelingen dan ook op om een maand lang te experimenteren met meer duurzame vervoersmiddelen.

Je wagen eens aan de kant laten staan is uiteraard goed voor het klimaat en de leefbaarheid van de stad. In tijden van hoge brandstofprijzen is het daarnaast natuurlijk ook interessant voor je portefeuille.
Partners NMBS, Blue-Bike, De Lijn en Cambio geven deelnemers een extra duwtje in de rug door enkele interessante voordelen. In Brugge doet ook Coopstroom een actie.
De campagne is het perfecte moment om kennis te maken met de prachtige fietsroutes, het openbaar vervoer of de deelmobiliteit in Brugge.

De campagne '30 dagen zonder wagen' is een initiatief van het Netwerk Duurzame Mobiliteit. Inschrijven voor de actie via  https://30dagenminderwagen.be