Brugge geeft 500 welkomstpakketten weg ter promotie van het verblijfstoerisme

14
sep
2020

Het verblijfstoerisme in Brugge kende een zeer matige zomer. Na een bemoedigende julimaand, sputterde de motor in augustus opnieuw. Hoewel de infectiegraad in Brugge ver onder de alarmdrempel ligt en de stad in alle omstandigheden veilig kan worden bezocht, draagt de stad - net als andere steden in Europa - mee de gevolgen van het toenemend aantal maatregelen die worden opgelegd aan bezoekers die vanuit specifieke regio’s naar ons land reizen of uit ons land terugkeren.

Vermits reizen van buiten de EU en de Schengenzone nog lang niet aan de orde is en de Europese ECDC COVID kaart elke dag donkerder kleurt, komt ook het najaar waarin 40 à 45% van de omzet wordt gerealiseerd, in het gedrang.

Budget van 250.000 euro

Schepen van Toerisme Philip Pierins: “De Stad wil de verblijfssector daarom een hart onder de riem steken en trekt een budget van 250.000 euro uit om via een incentiveprogramma een verblijf in de stad aan te moedigen”. Onder de noemer ‘Nog meer Brugge' ontwikkelde Visit Bruges drie welkomstpakketten die afwisselend gedurende zes weken gratis worden aangeboden bij het boeken van een minimum verblijf van twee nachten en twee personen met aankomst voor eind januari 2021.

De waarde van de incentive bedraagt tussen de 82 en 111 euro. In het incentiveprogramma worden 1.000 koetsritten, 1.000 stadswandelingen georganiseerd door één van de drie gidsenverenigingen, 1.000 tickets van de stedelijke musea (voor een bezoek aan Groeninge-, Gruuthuse- of Hospitaalmuseum), 1.000 tickets van de private musea en 1.000 cadeaubonnen van cadeaubonbrugge.be betrokken. Elke actieweek worden 500 welkomstpakketten weggegeven. Burgemeester Dirk De fauw: “Deze actie geeft dus niet alleen zuurstof aan het toeristisch logies maar stimuleert tegelijkertijd ook de lokale consumptie.”

Buitenkansje voor de snelle beslissers

De incentive aanvragen kan op een vrij eenvoudige manier. Je boekt je verblijf in Brugge. Waar en hoe maakt niet uit. Je vraagt de incentive aan via een actiepagina op www.visitbruges.be . Je voucher haal je bij aankomst af in het toeristisch onthaal in het station of op de markt. Het aanbod geldt volgens beschikbaarheid.

Op is op! “Een buitenkansje voor de snelle beslissers”, vindt schepen Philip Pierins. “Met de incentive hopen we het zwaar getroffen toeristisch logies nog dit jaar een injectie van 6.000 overnachtingen te geven, maar we rekenen ook op een multiplicator effect, want deze actie wordt ingepast in de overkoepelende campagnes van Imagine Bruges en Wintergloed, beide bedoeld om Brugge top of mind te houden bij de bezoekers die naar onze stad kunnen en mogen reizen.”

In eerste instantie voor binnenlandse markt

Het incentiveprogramma zal dan ook in eerste instantie worden uitgerold op de binnenlandse markt, maar zodra het kan ook in de voor het verblijfstoerisme belangrijke regio’s in de buurlanden voor zover die op de Europese COVID-kaart onder de alarmdrempel zitten.

De acties die via Imagine Bruges worden gepromoot zijn trouwens helemaal bubbelbestendig. Burgemeester Dirk De fauw: “Op die manier zetten we in op een verantwoordelijk toerisme dat niet actief bijdraagt aan de verdere verspreiding van het virus en blijven we onze belofte trouw dat Brugge op een veilige manier kan worden bezocht.”