Stad Brugge stelt vijf bewegwijzerde wandellussen voor

21
apr
2021

Wandelaars ontdekken vanaf vandaag vijf nieuwe wandellussen in Brugge. “Met deze nieuwe bewegwijzerde wandelroutes dagen we onze stadsbewoners uit om hun stad verder te ontdekken en bieden we een totale wandelervaring”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.

Er wordt heel wat gewandeld in de Brugse stadsbossen. Om voor variatie en afwisseling te zorgen stelt Stad Brugge vijf nieuwe bewegwijzerde wandellussen voor. “De coronacrisis heeft ons aangetoond hoe belangrijk het is dat elke Bruggeling voldoende openbare en toegankelijke natuur in de nabijheid heeft. Daar willen we dan ook volop op inzetten voor nu, maar ook voor later”, zegt schepen Mercedes Van Volcem.

Voor elk wat wils

“De wandelingen verschillen niet enkel van thema, maar ook van lengte en van startplaats. Er is dus voor elk wat wils. Van de fervente actieve wandelaar tot een korte gezinswandeling”, zegt burgemeester Dirk De fauw .

Elke wandeling heeft een specifiek kleur en start aan één van de randparkings van het domein. “We plaatsten op diverse plaatsen zoals bij het Natuurcentrum zelf en de parkings grote info- en overzichtsborden, naast de bewegwijzering met kleur onderweg. Hiermee is het voor onze inwoners en bezoekers duidelijk welke wandelingen ze kunnen kiezen. Ze zijn ook digitaal terug te vinden”, aldus schepen Van Volcem.

  • Heidewandeling

De paarse ‘Heidewandeling’ van 4,2 km neemt je mee langs de waardevolle heidegebieden die verspreid liggen in Beisbroek en Chartreuzinnebos. Via de kruidentuin en siertuin maak je de lus compleet.

  • Boomgaardwandeling

De groene ‘Boomgaardwandeling’ van 3,4 km troont je langs de hoogstamboomgaarden van Beisbroek en Chartreuzinnebos. In de lente zijn de bloeiende fruitbomen op hun mooist. Het Natuurcentrum of Cozmix bezoeken onderweg, of een glaasje drinken op het prachtige terras van het koetsenhuis past perfect in deze wandellus.

  • Rondje Tudor

Een ‘Rondje Tudor’, bewegwijzerd in het rood en 2,4 km, start vanzelfsprekend op de ruime parking van Tudor in de Zeeweg. Geuren opsnuiven in de prachtige ommuurde kruidentuin, bloemen en het Tudor kasteel bewonderen in de siertuin en genieten van statige dreven, maakt deze korte wandeling toch veelzijdig.

  • Beisbroekwandeling

Wil je alle hoekjes van het domein verkennen? Kies dan voor de Beisbroekwandeling van 6,2 kilometer. Dat is het blauwe spoor. Al het moois en bezienswaardigs van de Brugse Stadsbossen kom je al wandelend tegen. Spring onderweg binnen in het Natuurcentrum voor de gratis brochure ‘De Brugse stadsbossen’ om je te verdiepen in de geschiedenis van het domein.

  • Wandelspeelpad

Het wandelspeelpad wordt speciaal uitgewerkt voor jonge wandelaars. “Dieren uit het bos zullen er verwerkt worden in speelelementen langs de wandelroute. Zo zal er bijvoorbeeld een spin in hout zijn, waar kinderen dan kunnen op klauteren en spelen. Eens de houten dieren geplaatst worden, zal dat dus een extra beleving zijn voor als je als gezin op pad trekt”, legt Van Volcem uit, “Momenteel is de dienst nog bezig met de realisatie van de toestellen, maar we willen ze zo snel mogelijk plaatsen.”

Veilig genieten

“Bij het uitstippelen van de wandelroutes werd maximaal rekening gehouden met genoeg ruimte voor alle gebruikers. We scheiden de wandelpaden van de fiets- en ruiterpaden. Zo kunnen de wandelaars op een veilige manier van ons stadsgroen genieten”, sluit burgemeester Dirk De fauw af.

Digitale wandelroutes

https://www.routeyou.com/nl-be/user/view/749081/natuurcentrum-beisbroek