Stad Brugge verheugd met financiële steun van Vlaanderen voor Brugse jeugdinfrastructuur

21
okt
2022

Het Brugse stadsbestuur reageert verheugd op het nieuws dat Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle financiële steun (250.000 euro) toekent aan de renovatie en reorganisatie van het project Josie in Brugge (VZW Het Entrepot).

Het doel van deze projectoproep is, in het kader van de relanceplan van de Vlaamse Regering, om lokale jeugdorganisaties te moderniseren of van extra jeugdvriendelijke ruimte te voorzien. Het gaat om investeringen in goede basisinfrastructuur, in veilige en toegankelijke infrastructuur en in jeugdvriendelijke buurten en speelgebieden.

Bevraging

De stedelijke Jeugddienst, Jeugdhuis De Comma en vzw Het Entrepot organiseerden een grootschalige bevraging bij meer dan 1.000 Brugse jongeren.
Die input resulteerde in een subsidiedossier dat zeer positief beoordeeld werd: Brugge kreeg een score van 93/100 en de maximale subsidie werd toegekend.
Stad Brugge had zich eerder al geëngageerd voor een bedrag van 100.000 euro. Daar komt nu nog eens 250.000 euro bij van Vlaanderen. Elke euro daarvan zal geïnvesteerd worden in de Brugse jeugd.

Josie

Josie staat voor JOngeren SIte Entrepot en is een project dat drie bewoners huisvest: jeugddienst Brugge, Jeugdhuis Comma en Het Entrepot. De ingrepen zorgen ervoor dat er veel meer oppervlakte nuttig en beter gebruikt kan worden zonder meer ruimte bij te bouwen.

Zo wordt het sanitair bereikbaarder, uitgebreid, veiliger, beter verlicht, toegankelijk van buiten door te verhuizen naar beneden. Daardoor komt er boven ruimte vrij voor het jeugdhuis en voor een ontmoetingsruimte.

De ontdubbeling van het jeugdhuis is een eenvoudige ingreep die veel verbetering toont in een echte 'thuis' voor het jeugdhuis, een extra inkom en een centrale ontmoetingsruimte. De ingrepen zorgen voor een meer open gebouw.