Stad Brugge vernieuwt aanbod geschenken bij levensgebeurtenissen

29
dec
2020

Bij blije gebeurtenissen in hun leven ontvangen inwoners van Stad Brugge traditioneel een attentie van de Stad. Vanaf januari worden deze attenties vernieuwd.

Schepen van Burgerzaken Ann Soete: “In plaats van het uitbetalen van geldsommen, schenken we voortaan een waardebon voor lokale cultuur of lokale handelaars en horeca. Op die manier geven we ook die sectoren een duwtje in de rug. Er kan ook gekozen worden om het geschenk integraal te doneren aan projecten in Ebolowa, onze partnerstad in Kameroen.”

Wie trouwt of wettelijk gaat samenwonen krijgt een waardebon ter waarde van 25 euro. Bij het vieren van een gouden, diamanten, briljanten, platina of albasten huwelijksjubileum krijgt men een waardebon ter waarde van 100 euro. Bruggelingen die hun honderdste verjaardag vieren, of zelfs nog jaren daarbovenop tellen, krijgen eveneens een waardebon voor lokale handelaars en horeca aangeboden.

Geboortekaartje

Ouders van pasgeborenen zullen bij de aangifte van hun kindje voortaan een geboortekaartje van Stad Brugge ontvangen, in de gekende stijl van Eva Mouton. Met dit kaartje wordt het aanbod voor de jongste Bruggelingen in de verf gezet.

Naast deze blije gebeurtenissen wil Stad Brugge voortaan ook medeleven betuigen aan de nabestaanden van overleden Bruggelingen in de vorm van een rouwgedicht.

“Bruggelingen die recht hebben op een geschenk zullen automatisch op de hoogte gebracht worden. Bij een huwelijk of wettelijk samenwonen gebeurt dit bij de afspraak aan het loket. In het geval van een huwelijksjubileum of 100e, 101e, 102e, … verjaardag worden de rechthebbenden in de maanden vooraf gecontacteerd”, besluit schepen Ann Soete.