Stad maakt bevolking warm om zwerfvuil op te ruimen

7
mrt
2018

Een proper Brugge is een werk van elke dag. Stad Brugge neemt continu initiatieven om de stad proper te houden. Ongeveer een jaar geleden lanceerde het bestuur de campagne ‘Brugge oltied schoane’. Alle acties, van stad en burger, die bijdragen tot een nette, groene en leefbare stad vallen sindsdien onder deze noemer.  

Naast de continue inzet van de stadsdiensten om het openbaar domein proper te houden, rekent het stadsbestuur ook op elke Bruggeling om mee te werken aan een nette buurt. Het thema ‘zwerfvuil’ belangt namelijk iedereen aan.

In de periode van 17 t.e.m. 31 maart 2018 organiseert OVAM/Mooimakers een Vlaamse campagne tegen zwerfvuil. Stad Brugge sluit hierbij aan met een lokale campagne, die de naam ‘Fan van Brugge oltied schoane’ kreeg. Het stadsbestuur daagt hiermee alle Bruggelingen uit om de handen uit de mouwen te steken en massaal zwerfvuil op te ruimen, zowel in de eigen buurt, de stad als op het strand, individueel of samen met buren, kennissen, vrienden en collega’s, met de sportclub, jeugdbeweging of buurtcomité, …

XXL vuilnisbak

Om de campagne extra in de kijker te zetten en iedereen warm te maken om zwerfvuil te ruimen, werd een promotiefilm gemaakt.

Bovendien wordt er ook een XXL vuilnisbak geplaatst op het Stationsplein en op de burg. In de deelgemeentes komen bestickerde containers. Alle info over de campagne is terug te vinden op www.brugge.be en in het Stadsmagazine BiS.

Via www.brugge.be/fanvanbruggeoltiedschoane kan men laten weten waar en wanneer een opkuisactie plaatsvindt. Via deze link is het ook mogelijk om extra opkuismateriaal te reserveren die de Stad ism IVBO en Mooimakers voorziet. De witte zwerfvuilafvalzakken, handschoenen, prikkers, veiligheidshesjes, een bord ‘Fan van’ en affiches kan men gratis afhalen in de Vrijwilligerscentrale, Kraanplein 6, 8000 Brugge.

Inschrijven kan ook via preventie@brugge.be of telefonisch via 050 44 80 66. De lat ligt dit jaar bijzonder hoog. We streven er naar om 1000 Bruggelingen te overtuigen om de zwerfvuilgrijper op te nemen.

Deel deze pagina