Stad vernieuwt loodsen jeugdverenigingen: nu ook KSA Ten Briel

14
okt
2020

“Verspreid over twee jaar zijn alle daken van de houten typeloodsen waarvan Brugse jeugdverenigingen gebruik maken, vernieuwd. In de voorbije twee jaar werden al de loodsen aangepakt op de volgende locaties: Sint-Arnolduslaan, Antoonis-Derooverestraat, Daverlostraat en de Prinses Marie-Christinalaan", zegt schepen van Patrimoniumbeheer Minou Esquenet.

De typeloods in de Sint-Michielslaan is de laatste in de rij. De bestaande dakbedekkingen van de typeloodsen waren aan vernieuwing toe. Van de gebouwen werd het volledige dak verwijderd, er werd een nieuw onderdak geplaatst, nieuwe golfplaten aangebracht en de regenwaterafvoeren vernieuwd.  De dakwerken werden uitgevoerd door verschillende aannemers. De vernieuwde daken bieden de volgende twintig jaar opnieuw bescherming tegen regen en wind.

Uit hout gemaakt

Niet enkel het dak van deze loodsen werd vernieuwd, alle loodsen kregen ook een nieuwe laag verf. De schilderwerken gebeurde door de schildersploeg van de Stad. De medewerkers van de dienst Patrimonium hebben dan ook schitterend werk geleverd.

"Deze loodsen zijn uit hout gemaakt. In vergelijking met een stenen constructie vragen deze net iets meer onderhoud. De dienst Patrimonium voert jaarlijks een controle uit van de staat van het schilderwerk, de houten vloeren, de binnenafwerking, enz. We dragen goed zorg voor ons patrimonium en dus ook voor deze gebouwen. De jonge gebruikers hebben zo opnieuw een fijne plek en ook voor de buurt zijn goed onderhouden jeugdlokalen een must", weet schepen Esquenet.

Blijven investeren in de jeugd

“We blijven investeren in onze jeugd, het jeugdwerk en de infrastructuur die nodig is om een kwalitatieve werking op poten te zetten", zegt schepen van Jeugd Mathijs Goderis.

Met iets meer dan 40 leiders en 200 leden is KSA Ten Briel één van de grootste jeugdbewegingen hier op Sint-Michiels. De lokalen zijn een echte multifunctionele plek voor leden en leiding. Gezellige filmavonden, binnen activiteiten wanneer de weersomstandigheden te slecht zijn of toch even een plek om wat materiaal op te slaan. Het is duidelijk: lokalen die ieder weekend opnieuw hun dienst bewijzen en die we verder tiptop in orde willen houden.