Stadsarchief heropent op dinsdag 9 juni

4
jun
2020

Het Stadsarchief (Burg 11A) heropent op dinsdag 9 juni zijn leeszaal. Dit gebeurt onder een aantal strikte voorwaarden.

Schepen van Cultuur Nico Blontrock: “Het aantal werkplekken van de leeszaal is herleid tot maximaal zes zitplaatsen. Dit betekent dat mensen op voorhand moeten reserveren en indien mogelijk aangeven welke archiefdocumenten ze willen consulteren. Het reserveren moet minstens twee dagen op voorhand gebeuren via stadsarchief@brugge.be, via de webpagina  www.brugge.be/archief of telefonisch via 050 44 82 60.”

De openingsuren zijn tijdelijk aangepast. De leeszaal van het Stadsarchief is open op dinsdag, woensdag en donderdag telkens van 8.30 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.30 uur.

Het Stadsarchief raadt elke bezoeker aan om bij aankomst een mondmasker te dragen. Op de werkplek in de leeszaal mag men dit masker afdoen. Het Stadsarchief vraagt dat alle bezoekers bij aankomst hun handen wassen. Er is ook een alcoholspray beschikbaar. Na elk bezoek wordt de werkplek grondig ontsmet. De geraadpleegde stukken worden nadien 24 uur in quarantaine gehouden.

“Het Stadsarchief blijft zijn digitale dienstverlening verder ondersteunen. Wie bijvoorbeeld een kopie van een bouwplan (van vóór 1995) wenst, kan dit nog steeds via e-mail aanvragen en zo digitaal ontvangen”, zegt schepen Nico Blontrock.