Stadsbestuur feliciteert Club Brugge met 17de landstitel voetbal

21
mei
2021

Club Brugge veroverde zopas voor de 17de keer in haar geschiedenis het landskampioenschap voetbal. Ook vorig seizoen behaalde Club de titel. Sinds 2015 toonde Club Brugge zich al vier keer de beste van het land.


“Namens het stadsbestuur feliciteer ik Club Brugge van harte met deze uitzonderlijke sportieve prestatie”, zegt burgemeester Dirk De fauw. “Twee jaar na elkaar kampioen worden is niet evident. Club Brugge is momenteel de vaandeldrager van het Belgische voetbal. Het bestuur van Club Brugge levert uitstekend werk en daar kunnen wij als Stad alleen maar tevreden mee zijn.

De resultaten van Club zetten Brugge nog meer op de kaart als échte sportstad. Wij zijn zowel wielerstad - met straks het WK tijdrijden en vanaf 2023 ook tweejaarlijks de start van de Ronde van Vlaanderen - als voetbalhoofstad van het land.”

Inspirerend voor onze voetballende jongeren

Schepen van Sport Franky Demon: “Ook als schepen van Sport wens ik Club Brugge van harte te feliciteren met deze nieuwe landstitel. We tellen als stad tientallen voetbalploegen in allerlei leeftijdscategorieën op uiteenlopende sportieve niveaus. Op onze pleintjes en trapveldjes verspreid over Brugge wordt er elke dag zeer veel gevoetbald.

Dat een Brugse ploeg de landstitel pakt op het hoogste niveau is niet enkel goed voor de uitstraling van de stad, het werkt ook inspirerend voor onze jongeren en voor de vele tientallen trainers en begeleiders die in Brugge instaan voor de kwalitatieve omkadering van het jeugdvoetbal. We kijken er naar uit om binnen afzienbare tijd een passende viering te kunnen organiseren.”  

Kampioenenfeest na de coronacrisis

“Door de coronacrisis moest Club Brugge jammer genoeg het grootste deel van de matchen in een leeg stadion afwerken. Dit is spijtig voor de spelers, maar ook voor de supporters die dit sportief hoogstaand seizoen niet live konden beleven. Ook een grote titelviering met publiek zit er nu nog niet in. Maar niet getreurd: ik beloof dat Stad Brugge en Club Brugge na de coronacrisis een groot titelfeest op het getouw zullen zetten”, aldus burgemeester Dirk De fauw.