Stadsbestuur feliciteert vijf Brugse scholen voor medailles Verkeer op School

4
okt
2016

Recent reikte de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) aan 379 Vlaamse basisscholen een medaille uit ter bekroning van hun inzet voor verkeers- en mobiliteitseducatie. Scholen die deelnemen aan VSV-initiatieven zijn immers scholen die kiezen voor een praktijkgerichte aanpak van verkeerslessen, een aanpak die betere resultaten oplevert dan louter theorielessen in de klas.

Daarnaast is het medaillesysteem een goede manier om scholen beter vertrouwd te maken met het uitbreide aanbod van de VSV inzake verkeers- en mobiliteitseducatie, en hen aan te moedigen om zoveel mogelijk VSV-projecten uit te voeren.

De VSV reikte dit jaar 18 gouden, 59 zilveren en 302 bronzen Verkeer op School-medailles uit op basis van de activiteiten die de scholen inrichten.

Vijf Brugse scholen vielen in de prijzen:

  • een GOUDEN medaille voor GO! basisschool Jan Fevijn uit Assebroek (Daverlostraat 132)

  • twee ZILVEREN medailles, voor de Vrije Basisscholen Immaculata uit Sint-Michiels (Koningin Astridlaan 4) en OLVA De Meersen uit Assebroek (Astridlaan 400)

  • twee BRONZEN medailles, voor Vrije Basisschool Sint-Lodewijkscollege uit Sint-Andries (Gistelse Steenweg 440) en de Vrije Basisschool De Mozaïek uit Sint-Kruis (Pastorieweg 4)

Burgemeester Renaat Landuyt: “Van bij het begin van deze legislatuur hebben we van verkeersveiligheid een absolute prioriteit gemaakt. Het staat centraal in zowel het mobiliteitsplan als in het zonaal veiligheidsplan. Dit resulteerde al in meerdere acties, zoals het verzekeren van veilige schoolomgevingen, het ondertekenen van het SAVE-charter en de aanleg van meer en veiliger fietspaden. Het doet mij ongelofelijk veel deugd dat onze vele inspanningen daaromtrent worden aangevuld en versterkt door de inzet van de Brugse scholen. Ik wil hen daarvoor dan ook van harte bedanken.”

Schepen van mobiliteit Annick Lambrecht: “Stap voor stap willen we van Brugge een mobiliteitsvriendelijke, comfortabele en fietsvriendelijke stad maken, maar hoe hard we elke dag ook ons best doen, we kunnen dit niet helemaal alleen. We willen de Brugse scholen stimuleren om verkeersveiligheid maximaal in hun lessen en werking op te nemen.

Brugge geeft jaarlijks 70.000 Euro aan subsidies voor projecten verkeersveiligheid en dat willen we verder stimuleren. In 2016 zal dit reglement aangepast worden zodat scholen nog meer gestimuleerd worden om te werken aan verkeersveiligheid. Ik ben zeer blij dat Brugse scholen hierop ingaan en belangrijke bijdragen leveren.

Samen kunnen we ons doel bereiken en ik wil hen daarvoor heel hard bedanken. We zullen de winnende scholen dan ook zeer binnenkort uitnodigen in het Stadhuis om hen op een gepaste manier in de bloemetjes te zetten. Je zult er dus zeker nog van horen.”

Op dit ogenblik loopt de campagne ‘veilige fiets’: in 22 basisscholen werden maar liefst 2000 fietsen gecontroleerd op hun wettelijk uitrusting.  Ouders en leerkrachten worden gesensibiliseerd om goede zichtbaarheid in het verkeer in deze donkere dagen te helpen realiseren. Een goed werken fietslicht én fluo zijn een must voor een fietser.

Deel deze pagina