Cruiseterminal Zeebrugge

Wat

Zeebrugge is de grootste cruisehaven van Vlaanderen en het aantal cruiseschepen dat hier aanmeert blijft stijgen. In 2015 waren dat 111 cruiseschepen, in 2016 146. Binnenkort zal het ook mogelijk zijn om vanuit Zeebrugge per schip naar Scandinavië te reizen. Brugge wordt niet alleen een aankomstplaats, maar ook een vertrekplaats.

De nieuwe cruiseterminal zal hoofdzakelijk dienst doen als bezoekersonthaal, ter vervanging van het Zeestation. Het gebouw komt tussen de Rederskaai en de Zweedse kaai.

De terminal zal zeven bouwlagen tellen en wordt 37,5 meter hoog. De benedenverdieping wordt een ontvangstruimte voor cruisepassagiers met een wachtruimte voor vijfhonderd mensen. Op de hoogste verdieping komt een ‘rooftoprestaurant’ met een knap zicht op de haven. Daarnaast wordt het gebouw ook de hoofdzetel van de havenonderneming Artes (aannemer) met vier verdiepingen kantoorruimte.


Doel

Het nieuwe cruisegebouw zal een betere service bieden voor de passagiers en wordt een nieuwe toegangspoort tot Brugge én Vlaanderen.

Daarenboven wil het havenbestuur en het stadsbestuur de vele toeristen die Brugge binnenkomen via de haven onmiddellijk een “Brugge”-gevoel bezorgen.


Timing

Het gebouw opende zijn deuren op 15 juni.

Deel deze pagina