Start fase 2 heraanleg Vlamingstraat - Sint-Jorisstraat – Vlamingdam

Terug naar wegenwerken

Dinsdag 2 augustus start de tweede fase van de heraanleg van de Vlamingstraat – Sint-Jorisstraat - Vlamingdam. Deze fase duurt bij mooi weer en zonder onvoorziene problemen tot het einde van dit jaar.

De werfzone bevindt zich in de Vlamingdam vanaf het kruispunt met de Klaverstraat tot het kruispunt met de Koningin Elisabethlaan en Komvest.

Vanaf 2 augustus start de volledige opbraak van de Vlamingdam tussen de Klaverstraat en koningin Elisabethlaan en is de straat tot het einde van het jaar niet open voor het verkeer. Er zijn opnieuw enkele belangrijke wijzigingen voor het verkeersverloop:

  • De Klaverstraat is enkel bereikbaar via de 11-Julistraat en niet via de Vlamingdam. In de Klaverstraat komt er plaatselijk dubbelrichtingsverkeer tussen de 11-Julistraat en de Vlamingdam
  • De fietsers en al het gemotoriseerde verkeer volgen een omleiding via de Sint-Jorisstraat, de Sint-Clarastraat en de Walweinstraat.
  • In de Sint-Clarastraat wijzigen we de rijrichting tussen de Sint-Jorisstraat en het Maagdendal.
  • Voetgangers kunnen veilig de werkzaamheden passeren.
  • Vier parkeerplaatsen van de parkeerzone in de Augustijnenrei worden ingenomen voor een werfketen.
Startdatum:
11 juli 2022
Einddatum:
31 december 2022

Locatie

Vlamingstraat/Sint-Jorisstraat/Vlamingdam
8000 Brugge

Gevolgen

Afvalophaling

Tijdens de volledige duur van de werkzaamheden kan de ophaalwagen van het huisvuil in bepaalde zones het afval niet ophalen. Wie langs de werfzone woont, moet de vuilniszakken plaatsen op de dichtstbijzijnde straathoek waar de ophaaldienst langskomt.

 

Let op: Onvoorziene omstandigheden, zoals het werkschema van de aannemer of weersomstandigheden, kunnen ervoor zorgen dat de aannemer de werkzaamheden niet op de hierboven vermelde tijdstippen kan aanvangen of beëindigen.

 

Plan

Het plan van deze heraanleg kan online worden bekeken op brugge.be/centrum. Er staat ook een presentatie met een gedetailleerde toelichting van de ontwerpplannen.

Het plan kan ook na afspraak worden bekeken in het Huis van de Bruggeling (Frank Van Ackerpromenade 2).

Een afspraak maken kan:

·        online op afspraken.brugge.be;

·        of telefonisch via het nummer 050 44 80 00 (maandag tot vrijdag van 8.30 tot 17 uur).

Deel deze pagina

Contactinformatie