Stedelijke basisschool De Ganzenveer ontvangt cheque van Soroptimist International Brugge

24
nov
2021

De vereniging Soroptimist International Brugge stelt zich tot doel om het statuut van vrouwen en kinderen te verbeteren. De 36 leden organiseren verschillende fundraisings om fondsen te verzamelen. 

In het voorjaar van 2021 werd toenmalig schepen van onderwijs Ann Soete uitgenodigd om een voordracht te geven over het stedelijk onderwijs in Brugge. Het bestuur van Soroptimist International Brugge besloot daarop enkele initiatieven op poten te zetten ten gunste van het stedelijk onderwijs en haar leerlingen.  

Het eerste initiatief betreft een donatie van 3.180 euro aan SBLO De Ganzenveer om brood en soepbedeling voor alle 83 leerlingen mogelijk te maken. Directeur Bart Verroens: “Dankzij Soroptimist Brugge zullen de leerlingen gedurende een volledig schooljaar in de voormiddag (tijdens de speeltijd) een gratis en gezonde maaltijd kunnen nuttigen op school.”

Schepen van Onderwijs Jasper Pillen: “Dit is een bijzonder mooi gebaar van Soroptimist International Brugge, één dat ook enorm geapprecieerd wordt door het team van de Ganzenveer en de ouders van de leerlingen. Het stadsbestuur is – als inrichtende macht – Soroptimist Brugge bijzonder dankbaar voor hun engagement.”


Over Soroptimist International.

Soroptimist International is een vereniging van 75.000 vrouwen die samenwerken om het leven en het statuut van vrouwen en meisjes te verbeteren. Ze willen een krachtige spreekbuis zijn voor vrouwenrechten. Soroptimist is daarom in België lid van de vrouwenraad, in Europa van de raad van Europa en internationaal van de Verenigde Naties. In België heeft Soroptimist meer dan 1.650 leden.

Meer informatie: www.soroptimist.be

Foto: Wikipedia