Sterilisatieproject voor huiskatten van gezinnen met een beperkt inkomen

                         

Gezinnen die onder OCMW- of schuldbemiddeling staan en voldoen aan de voorwaarden van het project, krijgen een financiële tussenkomst wanneer zij hun huiskat(ten) laten identificeren (chippen), registreren en steriliseren of castreren.

Huiskatten laten steriliseren of castreren is een preventieve maatregel die de zwerfkattenpopulatie en het bijbehorende dierenleed op een diervriendelijke manier wil verminderen.

Met deze financiële tussenkomst willen we Brugse gezinnen, die niet de middelen hebben om naar de dierenarts te gaan, informeren en motiveren om hun huiskatten toch te laten registreren en steriliseren of castreren.

De aanvrager betaalt 15 procent van de effectieve kost van de ingreep aan de dierenarts. Stad Brugge betaalt het verschil (85 procent) aan de dierenarts via de vereniging Beestjes in Nesten vzw. Per gezin kan je voor maximaal twee huiskatten een financiële tussenkomst aanvragen.

Het sterilisatieproject loopt vanaf 10 januari 2022 tot en met 14 december 2023 en is een samenwerking van Stad Brugge met de vereniging Beestjes in Nesten vzw. Beestjes in Nesten vzw staat in voor de behandeling van de aanvraag, de toekenning en uitbetaling van de financiële tussenkomst.


Aanvragen via vzw Beestjes in Nesten

Dien je aanvraag in via vzw Beestjes in Nesten, Zandwege 11, 8000 Brugge of info@beestjesinnesten.be  & 0478 70 53 10. 

Alle verdere info vind je in deze toelichtingsbrief.


Maak dit project bekend

Vraag de affiche en de toelichtingsbrochure aan via dierenwelzijn@brugge.be.