Stroomversneller

Het Vlaams Energieagentschap beloont steden die energiebesparende projecten uitwerken met een subsidie tot 118.000 euro.

Stad Brugge diende drie projecten in. 
Stem op één van de drie projecten die de stad heeft ingediend.
Dit kan tot 7 oktober 2018 via www.stroomversneller.be/engageer 

Als er circa 985 volwassen Bruggelingen stemmen, bereikt Brugge de drempel van één procent, waardoor het van het Vlaams Energieagentschap de subsidie kan krijgen voor het realiseren van één of meerdere van de ingediende projecten.

De drie ingediende projecten zijn:

  1. Zonnepanelen op Buitegewoon Lager Onderwijs De Ganzeveer (Ganzenstraat 15) door een burgercoöperatieve die 2 laadpalen voorzien van elektriciteit en 2 elektrische deelwagens die ook door de Bruggelingen kunnen gebruikt worden.
    Iedere Bruggeling kan zijn deel bijdragen in die zonnepanelen, winst opstrijken en een deelwagen (via reservering) gebruiken

  2. Zonnepanelen op multicultureel centrum Daverlo door een burgercoöperatieve die 2 laadpalen voorzien van elektriciteit en 2 deelwagens (waaronder één kleine bestelwagen) die ook door de Bruggelingen kunnen gebruikt worden.
    Iedere Bruggeling kan zijn deel bijdragen in die zonnepanelen, winst opstrijken en een deelwagen (via reservering) gebruiken

  3. Snellaadstations voor elektrische taxi's (voor- en achterzijde station, nieuwe beurs/congressite, cruiseterminal, enz..) waardoor de uitstoot van de taxi’s binnen de stad Brugge drastisch wordt verminderd.

Deel deze pagina