Vierkant Tegen Eenzaamheid is het pioniersproject in eenzaamheidbestrijding in Vlaanderen. We hebben de voorbije jaren veel ervaring opgedaan in de strijd tegen eenzaamheid. Dit delen we graag met anderen. 

 

Studiedag commissie welzijn, gezonheid en gezin van het Brussels Parlement

21 december 2021

Op 21 december vond in Brugge een studiedag plaats voor Commissie voor Welzijn, Gezondheid en Gezin van het Brussels Parlement voor Nederlandstaligen. Ze proefden van een goedgevuld programma en maakten kennis met verschillende initiatieven om eenzaamheid tegen te gaan. Ze maakten een verslag van het studiebezoek.

Zie de tijdlijn bij "DOCUMENTEN". 

Studiereis "STEM" - Universiteit Gent

21 maart 2022

16 studenten uit de richting Pedagogische Wetenschappen kwamen op 21 maart langs in Brugge voor een studiereis. Het thema van de reis was "STEM". Er werd in gesprek gegaan over eenzaamheid: wat het is, waar kan het de kop opsteken maar ook wat je kunt doen als mens om eenzaamheid tegen  te gaan. 

Er ontstond een vlotte wisselwerking en wie weet legden ze mee de basis voor nieuwe projecten. Het bracht hun in ieder geval naar de vraag: hoe zorg je dat stemmen elkaar bereiken en er mogelijkheid ontstaat om te connecteren?

 

Studiemoment Eenzaamheid Academie Brugge DKO

23 april 2022

Op 23 april 2022 gingen we in gesprek met studenten van Stedelijke Academie Brugge DKO. over eenzaamheid. Dit gebeurde op basis van een uitleg over het pioniersproject en het spelen van het stellingenspel. Dit leidde tot discussies en diepgaande gesprekken. Uiteindelijk zorgde het voor inspiratie. Deze inspiratie werd uitgewerkt en het werd tentoongesteld op de vervolgconferentie.

Vervolgconferentie: 5 jaar in de strijd tegen eenzaamheid

18 mei 2022

Sfeerbeeld conferentie

Op woensdag 18 mei ging onze vervolgconferentie "5 jaar in de strijd tegen eenzaamheid" door. een tachtigtal partners en sympathisanten van het project volgden de bijeenkomst in wijkcentrum De Xaverianen. Vierkant Tegen Eenzaamheid en zijn partners gingen gesprek met moderator Mieke Dumont. Tussen de terugblik en vooruitblik was er een chartmoment voorizen waar de aanwezigen de kans krijgen om na te denken over hoe zij of hun organisatie de strijd kan aangaan met eenzaamheid. Daarnaast was er een literair intermezzo door Frederik De Laere en een optreden van De Witte Wolven. De zaal werd ingekleed door een tentoonstelling van de kunstacademie

Zie de tijdlijn van de vervolgconferentie bij "Documenten". 

Contactinformatie