Subsidies voor een propere strandwijk in Zeebrugge

2
apr
2020

Mooimakers, het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort van OVAM, Fost Plus en de VVSG, geeft een bedrag van 30.000 euro aan Stad Brugge voor een project rond openbare netheid in Zeebrugge.

Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem: “We ondernemen al heel wat acties maar de zwerfvuilproblematiek in de strandwijk van Zeebrugge blijft aanhouden.
Met deze financiële ondersteuning van Mooimakers kunnen we met de hulp van een extern studiebureau vanaf april het zwerfvuilprobleem in kaart brengen en vervolgens concrete stappen ondernemen om dit vervelend probleem op te lossen. Dergelijke investeringen lonen: een leefbaardere omgeving zorgt voor gelukkigere inwoners en tevreden bezoekers.”

Voorbeeld voor andere wijken

Burgemeester Dirk De fauw: “Het doet ons plezier dat we hiervoor financiële steun krijgen. Communicatie en participatie gaan in dit project hand in hand. We gaan in dialoog met iedereen die in Zeebrugge werkt of woont en met wie de badstad bezoekt. Op die manier willen we de sluikstortproblematiek in kaart brengen.

Dit zal ons in staat stellen om het probleem grondig aan te pakken en zal een positieve bijdrage leveren aan de leefbaarheid van deze wijk. Dit kan eventueel als voorbeeld dienen voor andere wijken in Brugge. Binnenkort volgt meer informatie over deze werkwijze in Zeebrugge.”