Succesvol openingsweekend voor BruTaal

8
mei
2017

Het internationaal literatuurfestival BruTaal ontving tijdens het openingsweekend 2.400 literatuurliefhebbers op 50 activiteiten. Deze vonden plaats op 12 locaties verspreid over de Brugse binnenstad.

Op de openingsavond in het Concertgebouw waren ongeveer 600 mensen. Ondermeer Sandro Veronesi, Adriaan van Dis, Cees Nooteboom en Ilja Leonard Pfeijffer lazen voor uit eigen werk.

Op zaterdag en zondag presenteerde BruTaal ontmoetingen met deze en vele andere auteurs, op speciale locaties in de stad. Heel wat activiteiten waren uitverkocht: Adriaan van Dis en Philippe Claudel lazen dertig lezers voor op een bootje op de reien, het creatieparcours Brutalavista in de Poortersloge...

Woordparade

De auteursontbijten met Boualem Sansal en Lara Taveirne, en de auteursgesprekken met Cees Nooteboom, Sandro Veronesi, Herman Leenders & Ilja Leonard Pfeijffer en Claudio Magris lokten volle zalen.

Afsluiter van het festivalweekend was de Woordparade. Hierbij liepen auteurs, theatermakers en performers in stoet door de stad en stelden een nieuw gedicht voor Brugge voor. Dat gedicht is het resultaat van de inzendingen van meer dan 300 lezers  die reageerden op de oproep “Wat is de mooiste zin die je ooit hoorde of las over een stad?”. Het gedicht kreeg de titel “De Tango van de Teckle met de stad.”

Bru∙Taal loopt nog tot en met zaterdag 13 mei. Brugge mag van de week ondermeer Dimitri Verhulst, Arnon Grunberg, Gary Younge, Stefan Hertmans & Jef Neve, Connie Palmen, Herman Koch, David van Reybrouck en Tim Parks ontvangen.

Meer info: www.brutaalbrugge.be 

Deel deze pagina