Techniekacademie Brugge vanaf september weer van start

30
aug
2016

Zit je zoon of dochter op 1 september in het vijfde of zesde leerjaar?  Is hij/zij graag creatief bezig? Kriebelt het om van alles te maken, maar ontbreekt de basiskennis? Dan is de Techniekacademie Brugge de geknipte uitdaging! In het najaar van 2016 wordt dit initiatief al voor de derde keer georganiseerd door stad Brugge in samenwerking met Hogeschool VIVES. 

In een heus technieklab kan je kind samen met leeftijdsgenoten aan de slag. Hij/zij probeert oplossingen te vinden voor problemen om zich heen en gebruikt daarvoor technisch gereedschap. Daarnaast wordt er ook een bezoek gebracht aan een bedrijf in de buurt en krijgt je kind het zelfgemaakte materiaal mee naar huis.

Wat?

technieklabIn 12 uitdagende workshops van 2 uur brengen we kinderen op een creatieve manier in contact met chemie, hout, metaal, elektriciteit, kunststof/elektronica, informatica, bouw, biotechnologie… Je kind vervolledigt in totaal 6 concrete projecten en bezoekt één keer een bedrijf.  Er is een begeleiding door professionele techniekmentoren. Tijdens de laatste sessie nodigen we alle ouders uit op een diploma-uitreiking.

De vorige edities van de Techniekacademie werden trouwens heel positief geëvalueerd. 97 procent van de ouders wil zijn dochter/zoon opnieuw inschrijven en 91 procent van de deelnemende kinderen vond de Techniekacademie leuk.

Voor wie?

Meisjes en jongens uit het vijfde en zesde leerjaar met interesse in wetenschap, techniek en technologie.

Waar en wanneer?

De volledige reeks bestaat uit 12 workshops op woensdagnamiddag. De eerste workshop gaat door op 14 september 2016, de laatste op 7 december 2016. Op 2 november 2016 is er geen workshop.

Er is keuze uit vier groepen:

  • Groep 1: van 13u30 tot 15u30 in Het Entrepot, Binnenweg 4, lokaal Theater 2
  • Groep 2: van 16u tot 18u in Het Entrepot, Binnenweg 4, lokaal Theater 2
  • Groep 3: van 14u tot 16u in Hogeschool Vives, Xaverianenstraat 10, lokaal D302
  • Groep 4: van 16u30 tot 18u30 in Hogeschool Vives, Xaverianenstraat 10, lokaal D302

Het aantal inschrijvingen per groep is voorzien tot 20 jongens/meisjes.

Hoe inschrijven?

Inschrijven kan vanaf 3 september 2016 op www.techniekacademie-brugge.be. Je kunt je via deze website nu al aanmelden, zodat je de informatie over de inschrijvingen in je mailbox ontvangt en een herinnering krijgt wanneer de inschrijvingsperiode van start gaat.

Kostprijs?

De twaalf sessies kosten 70 euro, materiaal en verzekering inbegrepen. Via een fiscaal attest kun je 45 procent van dit bedrag terugkrijgen. Wanneer er meerdere kinderen per gezin deelnemen is de kostprijs 60 euro per kind. Er kan ook met jeugd-AXI-bonnen betaald worden.

Meer info?

www.techniekacademie-brugge.be

Deel deze pagina