Tentoonstelling Vliegoefeningen

In het Natuurcentrum is een tentoonstelling rond het graphic poem Vliegoefeningen van Lies Van Gasse te bezichtigen. Het boek werd door De Morgen in de lijst van boeiendste nieuwe boeken opgenomen.
https://www.demorgen.be/tv-cultuur/helmut-newtons-erfenis-dit-zijn-de-boeiendste-nieuwe-boeken~bb5b62ca/
In Vliegoefeningen gaat dichter en kunstenaar Lies Van Gasse volop in dialoog met de natuurgedichten van Guido Gezelle. Rondom een persoonlijke selectie uit zijn gedichten weeft ze een tekstloos graphic poem dat niet alleen de gedichten illustreert, maar ze ook van een nieuwe context voorziet. In deze kleine tentoonstelling kan je een selectie tekeningen van Lies bewonderen. De bundel Vliegoefeningen is een coproductie van Lies Van Gasse, het Poëziecentrum en het Guido Gezellearchief van de Openbare Bibliotheek Brugge.
Naar aanleiding van Vliegoefeningen steunden we als Natuurcentrum het Guido Gezellearchief door enkele klassen van het buitengewoon onderwijs een educatieve module AllerlEI vogels te laten volgen. Diezelfde klassen kwamen voor een creatieve workshop naar de bibliotheek. De kunstwerkjes van de leerlingen zijn ook te zien in de tentoonstelling.
Van 15 januari tot 31 mei in Natuurcentrum Beisbroek
NATUURCENTRUM BEISBROEK
Zeeweg 96, 8200 Brugge
050 32 90 20
natuurcentrum@brugge.be
OPENINGSUREN
Maandag – vrijdag: 14u00 tot 17u00
Zondag: 14u00 tot 18u00
Ontdek het thema Gezelle & Ecologie ook op het eigentijdse belevingsplatform gezelle.be. Je vindt er o.a. hedendaagse mijmeringen bij Gezelles natuurgedichten, een interactieve prent bij Vliegoefeningen.

Waar

Natuurcentrum Beisbroek

Zeeweg 96
8200 Sint-Andries (Brugge)

  • tel: 050329020

Prijs

Gratis