Jan D'Hondt

 

   Duurzame energie in de Tertiaire sector

 

interregTertsEU

Projectleider
West-Vlaamse Intercommunale

Projectpartners
Stad Brugge, Katholieke Universtiteit Leuven, Gemeente Goes (NL), Interleuven, Universiteit Gent, Gemeente Middelburg (NL), Technische Universiteit Eindhoven (NL), Stichting Avans (NL), Kunstencentrum Vooruit.

Budget
Totaal projectbudget: 3.499.998,84 euro 
Aandeel stad Brugge: 390.573,75 euro waarvan 195.286,88 euro (50%)gesubsidieerd door Europa.

Periode
1/10/2018-30/09/2021

 

Doel

Stad Brugge zet al sterk in op het overtuigen van burgers en het begeleiden van hen, dankzij het Vlaanderen-Nederland-project See2Do!.
Nu wil de stad een stap verder gaan en inzetten op de tertiaire sector, zodat ook die een rol opneemt in het klimaatverhaal.

TERTS draagt bij tot het bereiken van de lokale doelstellingen voortkomend uit de ondertekening van het Covenant of Mayors (COM) en het SEAP (duurzaam energie actieplan). 

Het project bouwt ook verder op de activiteiten die we al uitvoeren in het kader van 'See2Do!', waarbij we inzetten op het bereiken en meekrijgen van de burger in een duurzaam renovatieverhaal. Binnen TERTS richten we ons op de tertiaire sector (kmo's). 

De tertiaire sector brengt op het grondgebied Brugge de grootste CO2- uitstoot met zich mee met een aandeel van 39% (271.654 ton). In deze tertiaire sector is in Brugge de horeca verantwoordelijk voor 15% van het totale energieverbruik van deze sector.

Terts heeft als troef dat er gewerkt wordt met een gedifferentieerde aanpak, met focus op sensibilisering en het inschakelen van tussenpersonen (‘energiescanners’ en begeleiders).

Meer informatie over TERTS hier.

Volg het project ook op Twitter en Linkedin.

 Meer informatie over Interreg Vlaanderen Nederland hier.

 

 

 

 

 

Deel deze pagina

Contactinformatie

Contactpersonen