Terts (Transitie in Energie via een Regierol t.o.v. de Tertiaire Sector)

 

Terts afbeelding website

Projectleider
West-Vlaamse Intercommunale

Projectpartners
Stad Brugge, Katholieke Universtiteit Leuven, Gemeente Goes (NL), Interleuven, Universiteit Gent, Gemeente Middelburg (NL), Technische Universiteit Eindhoven (NL), Stichting Avans (NL), Kunstencentrum Vooruit.

Budget
Totaal projectbudget: 3.499.998,84 euro
Aandeel stad Brugge: 390.573,75 euro
Subsidie: 195.286,88 euro (50%) ERDF

Periode
1/10/2018-31/03/2022

Doelstelling TERTS

TERTS zet in op een vermindering van CO₂-uitstoot in de tertiaire sector en dit door in te zetten op energiereductie of hernieuwbare energie .

De specifieke doelgroepen binnen dit project zijn: de horeca, de hotelsector, de detailhandel zowel food als non food, kantoren en kleine zelfstandigen zoals kappers, schoonheidssalons, bakkers,slagers,…..

Het doel van dit EU-project is om vanuit een participatieve samenwerking met de stad, bedrijven te ondersteunen om van hun energietransitie een essentieel onderdeel van hun bedrijfsvoering te maken.

TERTS draagt bij tot het bereiken van de lokale doelstellingen voortkomend uit de ondertekening van het Covenant of Mayors en het SEAP.

Wat hebben we gerealiseerd?

- Ontdek hier hoe we als stad zelf met een aantal innovatieve technieken aan de slag gingen in het pilootproject Beurs-, Meeting- en Congrescentrum (BMCC).

- Opmaak van een stappenplan voor elke KMO. Ontdek hier waar jouw energieverliezen zitten en hoe je deze kan aanpakken. Resultaat van dit traject : een lagere energiefactuur.

Meer informatie over TERTS en de projectpartners.
Meer informatie over Interreg Vlaanderen Nederland.

Updates

Volg het project op Twitter en Linkedin.

Contactinformatie