ticketverkoop Gouden Boomstoet van start

13
mrt
2017

Dit jaar vindt De Praalstoet van de Gouden Boom plaats op zaterdag 19 en zondag 20 augustus, vertrek telkens om 15 u.

De stoet duurt  2 uur, er zijn 52 taferelen en het parcours is 2,6 km lang. De stoet telt 16 praalwagens, 5 reuzen, 150 dieren en 10.250 stuks kostuums en rekwisieten. 50 grimeurs zijn in de weer met 1.030 pruiken en 220 baarden en snorren. 

Een van de belangrijkste wijzigingen is dat de vertrekplaats van de stoet gewijzigd wordt van de Beurshalle naar het Sint-Lodewijkscollege en de Magdalenazaal, net buiten de binnenstad.  De ruiters worden zoals bij de voorbije edities ondergebracht in de lokalen van het VTI in de Boeveriestraat.

route Gouden Boomstoet

Start ticketverkoop

Vanaf 13 maart kan je tickets kopen voor dit schitterend spektakel. Er zijn 4.600 tribuneplaatsen op de markt en 2.600 zitbankplaatsen (ter hoogte van Sint-Salvatorskathedraal, O.L.V.-kerk, Dijver en Markt). Tickets voor de tribune kosten 15 euro/plaats (12 euro/plaats voor groepen vanaf 20 personen), de tickets voor de zitbanken kosten 5 euro/plaats (4 euro/plaats voor groepen vanaf 20 personen). De tickets zijn verkrijgbaar bij In&Uit, bij de toerismebalie in het Historium, of via www.ticketsbrugge.be 

Voor Bruggelingen met een beperking voorziet Stad Brugge een aantal gratis zitplaatsen. Niet-Bruggelingen betalen 5 euro. Per ticket mag je één begeleider gratis meenemen. Daarnaast voorziet de Stad Brugge audiodescriptie in samenwerking met Inter. Met deze techniek vertelt een stem over de stoet en beschrijft ze de praalwagens, de kledij, het aantal dieren, … Op die manier kunnen blinden en slechtzienden de stoet meevolgen.

Het aantal tickets voor personen met een beperking is beperkt. Let wel! Er zijn enkel tickets voorzien op zaterdag 19 augustus 2017.

Tickets kunnen vanaf dinsdag 2 mei 2017 gereserveerd worden bij Huis van de Bruggeling – Dienst Welzijn.

Reservatie of meer info: Dienst Welzijn - 050 47 55 11 - dienst.welzijn@brugge.be.

Gouden Boomstoet zoekt vrijwilligers

Voor het organiseren van deze stoet zijn de 1.850 figuranten en vrijwilligers achter de schermen cruciaal. Ze vormen een essentieel onderdeel van de stoet. In november startten we de zoektocht naar vrijwilligers via de campagne “De Gouden Boomstoet zoekt…”. Er schreven zich al 468 figuranten in, en 45 vrijwilligers gaven zich op om mee te helpen achter de schermen.

Vandaag hebben we nog plaats voor 168 mannen, 5 vrouwen en 10 jonge kinderen (tussen 6 en 12 jaar) om te figureren. Daarnaast zoekt de organisatie nog heel wat ervaren ruiters met eigen paard en 61 vrijwilligers achter de schermen. Wie interesse heeft kan zich inschrijven via www.goudenboomstoetzoekt.be .

Over de Gouden Boomstoet

De Gouden Boomstoet beeldt de 'Wapenpas van de Gouden Boom' uit. Traditiegetrouw toont de stoet eerst de belangrijkste momenten uit de geschiedenis van Vlaanderen. Het tweede deel van de stoet focust op het huwelijk van Karel de Stoute en Margareta van York. Hun huwelijk werd in 1468 tien dagen lang gevierd in Brugge. Naast de vele banketten vond er ook een heus toernooi plaats: de wapenpas van de Gouden Boom. Het is aan deze wapenpas dat de stoet zijn naam ontleent.

De stoet ging voor het eerst uit naar aanleiding van de wereldtentoonstelling Expo '58 in Brussel. Sindsdien trok de stoet – op een enkele uitzondering na – om de vijf jaar door de Brugse straten.

 

Deel deze pagina

Contactinformatie