Tienjarige Remi trakteert Brugge op uniek beiaardconcert

22
aug
2022

Brugs stadsbeiaardier, Wim Berteloot liet die met plezier in vervulling gaan en stuurde een persoonlijke uitnodiging om de beiaard te komen bezoeken en bespelen.

Met stevig tempo in de benen en het nodige enthousiasme stond Bruggeling Remi snel en vele trappen later 70 meter hoog, klaar voor zijn moment in de toren van het Belfort. “Een privilege die weinigen krijgen, maar die hij daarnet tijdens de voorbereiding meer dan verdient heeft” vertelt stadsbeiaardier Wim Berteloot.

Iets voor 11 uur was het zover en kreeg Remi tien minuten vrij spel. Zijn fans stonden klaar op de Markt en met twee van zijn pianoboeken – Remi volgt al twee jaar pianolossen in het conservatorium van Brugge –stak hij van wal. Een natuurtalent want in zijn solotijd tokkelde hij er stevig op los terwijl het klavier bespelen allerminst evident is. De tips van Wim bleven welkom.

Voor Remi en zijn mama was het niet de eerste keer dat ze de Brugse beiaard van dichtbij zagen , maar dat maakte de ervaring zeker niet minder uniek. Het is niet elke dag dat je met een Brugse muziekheld kan samenspelen en je vragen op hem kan afvuren.

Remi zijn toekomstdroom om stadsbeiaardier te worden blijft overeind en ook tegen een tweede editie van het wensbomenbos zegt hij geen neen. Hij is alvast van plan om de wensbomen met veel van zijn andere wensen te versieren.

Alle bespelingen kun je telkens volgen via livestream op de facebookpagina van de Brugse Klokkenspelvereniging. Je kunt er eveneens het duet tussen Remi en Wim en de ode aan de net overleden Olivia Newton-John die erop volgde, herbekijken.