Tijdelijke Kruispoortbrug in Brugge tegen september

17
mrt
2017

Er wordt voor het begin van volgend schooljaar een tijdelijke Kruispoortbrug geplaatst in Brugge. Stad Brugge drong al een tijdje aan op een goede oplossing bij de Vlaamse overheid, nadat de Kruispoort buiten gebruik raakte. De tijdelijke brug is een goede zaak voor de verkeersveiligheid en voor al het verkeer dat nu hinder ondervindt.

De Kruispoortbrug I in Brugge werd eind vorig jaar weggehaald na vaststelling van ernstige schade. In het kader van het project Stadsvaart komt er in de toekomst een nieuwe brug, maar het tijdelijk wegvallen van de brug zorgt ondertussen wel voor verkeersproblemen.

Het plaatsen van de tijdelijke brug is geen eenvoudige opdracht. De brug moet geschikt zijn voor het wegverkeer, maar moet ook vlot geopend kunnen worden voor de binnenschepen op het kanaal Gent-Oostende. Op dit ogenblik wordt de laatste hand gelegd aan het voorbereidende studiewerk. Mogelijk moeten de landhoofden – dat zijn de constructies waarop de tijdelijke brug zal rusten – nog aangepast worden vooraleer de tijdelijke brug geplaatst kan worden.

Het stadsbestuur van Brugge is tevreden met de oplossing en zal de zaak van dichtbij blijven opvolgen. Van zodra Stad Brugge meer info heeft over de plaatsing vindt u de informatie op deze website terug.

Deel deze pagina

Contactinformatie