Evenementen Brugge Studentenstad voor nieuw academiejaar voorgesteld

1
sep
2021

De coronamaatregelen maakten heel wat evenementen onmodelijk en dit had ook zijn impact op het studentenleven.
Sinds midden augustus mogen grote events georganiseerd worden zonder verplichtingen inzake mondmasker en sociale afstand als er gebruik gemaakt wordt van het COVID-safe ticket. 

Nu dit terug kan, zet Brugge Studentenstad een reeks activiteiten op het getouw.

Op donderdag 30 september 2021 verwelkomt Brugge Studentenstad zo’n 2.500 studenten en jongeren op de Balkonrotonde voor een avondje ongedwongen ambiance tijdens Student Welcome. De site gaat open voor het publiek vanaf 17.00 uur. We roepen de studenten op om tijdig naar de site af te zakken zodat de controle aan de ingang vlot kan verlopen en ze de start van het optreden dat ze willen zien zeker niet missen.

Brugge Studentenstad organiseert dit evenement samen met Ultim Events. Op het programma staan Salvaxes, Remedy & Bounty, Déliciaz, Omdat Het Kan Soundsystem ft. Average Rob, Dopebwoy en Mark With a K ft Pat B ft MC Chucky. 

Tijdstabel Student Welcome

17u00 – 17u30               Ad Omnes
17u30 – 18u30               Salvaxes
18u30 – 20u00               Remedy & Bounty
20u00 – 21u30               Déliciaz
21u30 – 22u30               Omdat Het Kan Soundsystem ft. Average Rob
22u30 – 23u00               Dopebwoy
23u00 – 24u00            Mark With a K ft Pat B ft MC Chucky

Campusrun

Twee weken later, op woensdag 13 oktober 2021, zorgt vzw Sphere samen met Brugge Studentenstad voor een nieuw sportief evenement: de Campusrun, een ludiek loopparcours van 5 km tussen de campussen van de hogescholen in Sint-Michiels. De start en finish is ook op de Balkonrotonde. Om 18.00 uur gaat de site al open met leuke randanimatie. Vanaf 19.00 uur start de eerste van tien waves. Per wave kunnen er 40 studenten mee lopen. Inschrijven kan vanaf 8 september via www.campusrun.be.

De 6-urenloop die traditioneel midden oktober plaats vindt op ’t Zand wordt vanaf dit academiejaar verplaatst naar het tweede semester, nl. naar donderdag 31 maart 2022. Stuvo Howest en Stuvo VIVES organiseren in aanloop naar de 6-urenloop vanaf 20 oktober 2021 elke woensdagavond Lopen & Leute: dat is joggen in groep onder begeleiding van een coach, om je conditie en prestaties te verbeteren zodat je goed voorbereid kan deelnemen aan de 6-urenloop.

Er wordt een groep ‘start to run’ voorzien en een groep gericht op lopers die al wat kunnen maar een nieuwe doelstelling willen nastreven. Bovendien is het een toffe manier om gelijkgestemde zielen te ontmoeten, want na de inspanning wordt er gezellig nagepraat in fuifzaal ’t Cachot. Alle deelnemers worden dan op een gratis drankje getrakteerd. Op die avonden wordt de bar uitgebaat door onze Brugse studentenclubs. Deze baravonden staan trouwens ook open voor studenten die niet deelnemen aan de looptrainingen. De deuren zwaaien open om 19.30 uur.

Naar de film op dinsdag

Aan de minder sportieve studenten hebben we ook gedacht. We hebben dit academiejaar een structurele samenwerking met Cinema Lumière uitgewerkt. Onder de noemer Student Tuesday kunnen studenten op vertoon van hun studentenkaart elke laatste dinsdag van de maand een topfilm gaan bekijken voor slechts 4 euro. We starten op dinsdag 28 september. Hou zeker de socials van Brugge Studentenstad in de gaten want daar wordt de filmtitel elke maand bekend gemaakt.

"Met deze laagdrempelige evenementen zorgen we voor een gezellige start van het academiejaar met voldoende mogelijkheden voor onze jongeren om medestudenten ook buiten de campus en aula te ontmoeten", zegt schepen van Jeugd Mathijs Goderis.

Meer info:
www.bruggestudentenstad.be
www.studentwelcomebrugge.be
www.campusrun.be
www.6urenloop.be


Brugge Studentenstad is de succesvolle samenwerking tussen Stad Brugge, Howest, VIVES, KU Leuven campus Brugge, Zowe Verpleegkunde, Vesalius Verpleegkunde en het Europacollege. Samen staan we in voor een leefbare stad voor onze studenten, met aandacht voor een vlotte en veilige mobiliteit, degelijke huisvesting, voldoende studeerlocaties en de nodige portie ontspanning via sportieve en culturele evenementen.