Toeleiders in diversiteit

Begin december 2017 ging het project ‘Toeleiders in diversiteit’ van start in Brugge. Het project is een samenwerking tussen Stad Brugge en het Agentschap Integratie en Inburgering.

toeleiders in diversiteit

 

 

 

 

 

Habiba Kerouach (L) en Cynthia Owembabazi (R) zijn de twee ‘toeleiders in diversiteit’. Ze zijn voor allerhande vragen, hulp en wegwijs beschikbaar in het Huis van de Bruggeling, Frank van Ackerpromenade 2, 8000 Brugge (aan het station).

 

Wat doen de toeleiders?

Toeleiders zijn brugfiguren. Ze vormen een brug tussen Bruggelingen van buitenlandse herkomst die nieuw zijn in de stad en diensten en organisaties in Brugge. Voor nieuwkomers is het soms moeilijk om de weg te vinden en om te weten waar ze naartoe kunnen met hun vragen en problemen.
Toeleiders staan in direct contact met mensen, en maken hen wegwijs: ze tonen de weg, zowel online als offline, in documenten of door letterlijk mee op stap te gaan naar de verschillende diensten en organisaties die een antwoord kunnen geven. Ze informeren en motiveren en leiden toe naar hulp- en dienstverlening, loketten in het Huis van de Bruggeling, (vrijetijds)organisaties en andere partners en brugfiguren in de stad.

Habiba en Cynthia spreken naast Nederlands, Frans en Engels respectievelijk ook Arabisch, Marokkaans, Spaans, Swahili, Kiga, Nyankole, Kinyarwanda, Kirundi, Luganda en Bantoe talen.

Wanneer zijn de toeleiders bereikbaar?

De toeleiders in diversiteit zijn bereikbaar op:

  • maandag: 9 tot 16.30 uur 
  • dinsdag: 9 tot 12.30 uur 
  • woensdag: 9 tot 19.30 uur 
  • donderdag: 9 tot 16.30 uur 
  • vrijdag: 9 tot 12.30 uur 

 

Een afspraak maken?

Een afspraak maken met de toeleiders in diversiteit kan:

  • door een mail te sturen of te bellen naar:
  • telefonisch met het Huis van de Bruggeling: 050 44 8000 
  • of aan de onthaalbalie in het Huis van de Bruggeling.

 


 

Om het project zo goed mogelijk te doen slagen, is er een goede afstemming binnen de stad en haar diensten en organisaties nodig. De toeleiders zijn er gekomen als antwoord op de vaststelling dat heel wat nieuwkomers de weg niet vinden in de stad en haar ingewikkeld kluwen van hulp- en dienstverlening. Toeleiders leiden toe en wijzen de weg, en zorgen ervoor dat de juiste vragen bij de juiste mensen terechtkomen.

Wens je meer info over het project? Neem contact op met: 

Tom Feys
expert integratie
Diversiteitsdienst 
tom.feys@brugge.be
050 44 82 51

   

Thomas Schorreel
consulent integratie – lokaal beleid
Agentschap Integratie en Inburgering
thomas.schorreel@integratie-inburgering.be
050 34 88 08

   

Bekijk hier de reportage die te zien was op Focus-WTV (13/12/2017):

                 

Contactinformatie