Tour Elentrik laat jong talent exposeren in Brugge

30
jun
2021

Tour Elentrik is een streetartproject in Brugge waarbij oude en grijze nutsvoorzieningskasten worden opgewaardeerd met een laagje kunst!
Jong, creatief talent kon zich hiervoor aanmelden. 30 jongeren gingen aan de slag te gaan, waaronder ook een klasgroep van het VTI en TIHF Maricolen.

Rond het thema 'dromen' nam de Tour Elentrik 30 kastjes onder handen, 10 in de Stationswijk in Zeebrugge en 20 in de Babbaertwijk in Sint-Kruis.

Ontdek alle kastjes van Tour Elentrik Brugge via de wandelroute op het digitale platform Street Art Cities.

Kunst buiten de stadskern

“Ik ben  bijzonder trots dat we met dit project veel jongeren een eerste expositie ervaring kunnen geven in onze mooie stad, allemaal hadden ze twee belangrijke dingen gemeen: hun creativiteit en de wil om van onze stad een mooiere plek te maken” vertelt schepen van Jeugd, Mathijs Goderis.

"Met deze Tour Elentrik laten we kunst ook buiten onze stadskern uitbreken. Het toont waar Brugge als cultuurstad voor staat, een stad waar kunst voor iedereen toegankelijk is. Door hier met jonge lokale artiesten aan de slag te gaan willen we hen de nodige groeikansen geven om zich verder te ontplooien. 
Dankzij heel wat recente streetartprojecten brengen we kunst tot in het straatbeeld en dat kan ik alleen maar toejuichen! Ik hoop dat we in de toekomst Brugge als streetartstad nog verder op de kaart kunnen zetten”, aldus schepen van Cultuur Nico Blontrock.