Triënnale Brugge kleurt de winkelstraten

6
sep
2018

Vanaf woensdag 5 september verschijnen er in het Brugse straatbeeld twintig kleurrijke vlaggen naar het ontwerp van het bekende Duitse architectencollectief raumlabor.

De vlaggen verwijzen naar het Triënnaleproject House of Time, dat al sinds het najaar van 2017 loopt op de site DuPont. Vanuit de Steenstraat, Noordzandstraat en Mariastraat zullen de mensen op een speelse manier aangespoord worden om het project in het noordelijke puntje van de binnenstad te verkennen.

Burgemeester Renaat Landuyt: “De House of Time-vlaggen vormen een kleurrijke aanvulling op het kunstenparcours. Zo blijft de creativiteit van raumlabor ook na Triënnale Brugge verder ‘wapperen’ in de Brugse straten en houden we de Triënnalesfeer nog even vast in de binnenstad.”

House of Time

House of Time is een langetermijnproject dat sinds september 2017 is opgestart door het Duitse architectencollectief raumlabor, in samenwerking met lokale partners als Brugge(n) voor jongeren, Kunstenal en Bolwerk.
Op een oude industriële site langs het kanaal werken ze aan een huis vol tijd: een plek die als het ware geherprogrammeerd en geactiveerd wordt tot een ontmoetings- en productieplek door en voor jongeren.

Markus Bader – raumlabor: "We wanted to create some imaginaries into the city space to invite viewers to wonder and to eventually come to House of Time and take part in the creative process."

Deel deze pagina