Kasteel Tudor

Kasteel Tudor

Het imposante neogotische kasteel van Tudor is één van de recentste kastelen in het Brugse. Gebouwd in 1904, compleet met siertuin, ommuurde moestuin met woning en koetshuis. Tijdens de wereldoorlog sprong het mooie kasteel al gauw in het oog van de bezetters. De voorzieningen voor hun hoofdkwartier lieten hun sporen na in de toegangsdreef. Met de aanleg van de autostrade verdween de woning bij de kruidentuin onder de sloophamer. Het koetshuis werd een tea-room, het kasteel ging over in privéhanden. De omliggende tuinen, bossen en kruidentuin zijn openbaar domein en eigendom van de Stad Brugge. Recent werd de siertuin opnieuw aangelegd in een onderhoudsvriendelijker concept. Natuurwaarde en beleving staan hier voorop.

Kruidentuin Tudor 

kruidentuin Tudor

Verscholen achter een bakstenen muur ligt de kruidentuin verscholen. De muren steunen niet alleen de leibomen, maar houden ook kruimeldieven, wild, en vooral de koude wind buiten. Het milde klimaat bevordert de goede groei en rijping van groenten en fruit. De kruidentuin in ingedeeld in verschillende plantenzones, volgens gebruik. De aromatische kruiden groeien zij aan zij. Daar tegenover bloeien de medicinale kruiden. In een derde deel zie je hoe de industriegewassen en verfplanten groeien.
Vanuit de bijenhal vertrekken de bijen op zoek naar nectar. Er is vaak gelegenheid om een imker aan het werk te zien of het honing slingeren van dichtbij mee te maken.

Wil je graag deelnemen aan een van de activiteiten in de kruidentuin? Neen dan snel een kijkje naar het aanbod

OPENINGSUREN KRUIDENTUIN
Van 1 maart tot 30 november
Elke dag van 9u00 tot 19u00

Van 1 december tot 28 februari
Elke dag van 9u00 tot 17u00

De kruidentuin is vrij toegankelijk.

Info of gids vastleggen? natuurcentrum@brugge.be

KRUIDENTUIN TUDOR
Zeeweg 147b 
8200 Brugge