Twee extra sportterreinen verlicht op sportcentrum Gulden Kamer

12
okt
2018

Op sportcentrum Gulden Kamer in Sint-Kruis werden twee extra sportterreinen van veldverlichting voorzien. Het gaat om velden 10 en 11, tussen de Geralaan en het Zuidervaartje.
Veld 10, het veld het dichtste gelegen bij de parking langs de Geralaan, wordt het thuisveld van de Brugsche Rugbyclub en wordt binnenkort omgevormd van voetbal- naar rugbyveld.

Veld 11 ondergaat binnenkort aanpassingen zodat het bruikbaar is voor zowel rugby als voetbal. De rugby- en de voetbaldoelen zullen verplaatsbaar zijn en op wandelafstand gestockeerd kunnen worden.

Door het plaatsen van veldverlichting kunnen beide sportvelden nu in de winterperiode ook ’s avonds gebruikt worden. De aanleg veldverlichting kostte 129.149,50 euro en werd uitgevoerd door de firma Verstraete uit Jabbeke.

Frisbeevelden

De Stad heeft nu 49 voetbalvelden in beheer, waarvan er 34 zijn verlicht. Van die 49 velden zijn er 8 kunstgrasvelden, die dus quasi onbeperkt kunnen bespeeld worden. Daarnaast zijn er nog twee hockeyvelden, twee frisbeevelden en 13 krachtbalvelden. Tot slot beschikt de Stad ook over tientallen trapveldjes en petanqueterreinen, waar buurtbewoners vrij kunnen sporten.

Het plaatsen van veldverlichting was deze legislatuur een prioriteit voor het stadsbestuur; er werd dan ook 160 000 euro per jaar voor gebudgetteerd, voldoende om telkens twee velden van veldverlichting te voorzien. Dit kadert in de doelstelling om de reeds aanwezige sportinfrastructuur maximaal te kunnen benutten.

Deel deze pagina