Uitbreiding stedelijke basisschool Sint-Michiels

26
jan
2016

Een vrijgekomen pastoriewoning werd omgebouwd tot extra schoolruimte.

De stedelijke basisschool Sint-Michiels vierde recent z'n vijftigjarig bestaan. De school staat bekend voor zijn open en familiaire aanpak en de overvloed aan activiteiten zoals een bezoek aan de Stadsschouwburg,  een schaaktornooi of sportieve ontmoetingen op zondag en nog zoveel meer.

Het aantal leerlingen groeit al elk jaar gestaag verder. Dit leidde evenwel tot  een dringend tekort aan lokalen.

Bij de pensionering van de parochiepriester kwam de pastoriewoning vrij. Aangezien deze woning naast de afdeling Sint-Michielslaan gevestigd is, zag de directie een kans om deze woning aan het patrimonium van de school toe te voegen. Het stadsbestuur investeert uiteraard graag in dit nieuwe project en keurde de aanvraag goed.

De schooldirectie en dienst Patrimoniumbeheer van Stad Brugge werkten samen de plannen voor de nieuwe schoolruimte uit.

Op het gelijkvloers werd een kleuterklas en een doezelruimte voor peuters ingericht. Hiermee wordt ingespeeld op de vraag naar zorg voor de allerkleinsten. Op de bovenverdieping kunnen kinderen terecht voor informaticales. Zo raken ze wegwijs in de digitale wereld. Ook de bijzondere leermeesters voor protestantse godsdienst en islamitische godsdienst kregen een eigen lokaal voor hun lessen.

Alle ruimtes zijn opnieuw geschilderd, op de verdieping is nieuwe linoleum geplaatst. In de kleuterklas is er ook een volledige kast op maat gemaakt, evenals in de berging.

Er zijn een aantal nieuwe  verlichtingsarmaturen geplaatst in de IT klas en een aantal in de gang.

De Stad maakte ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om de daken te isoleren  en de goten en RW-afvoeren te vernieuwen.

Er is niet alleen meer lokaalruimte, ook de schooltuin is dankzij het vrijkomen van de pastoriewoning een flink stuk groter geworden. 

Deel deze pagina