Uitbreiding team toeleiders in diversiteit

5
mei
2022

Voor nieuwe Bruggelingen van buitenlandse herkomst is het niet altijd eenvoudig om de weg te vinden naar de juiste hulp- en dienstverlening. De toeleiders in diversiteit van Stad Brugge maken deze nieuwkomers wegwijs. Recentelijk kreeg het team er twee nieuwe collega’s bij.

De toeleiders in diversiteit ondersteunen anderstalige, nieuwe Bruggelingen en brengen hen in contact met de juiste dienst of organisatie. Dat gebeurt zowel online als offline en ze helpen ook met het invullen van bepaalde documenten. Soms gaan de toeleiders ook mee op stap naar de verschillende diensten en organisaties.
Ze informeren dus niet enkel maar ‘leiden ook toe’. Het project is een sterk gewaardeerd initiatief en is een samenwerking tussen Stad Brugge en het Agentschap Integratie en Inburgering.

Habiba en Cynthia zijn sinds 2017 aan de slag als toeleider in diversiteit bij Stad Brugge. Naast het Nederlands, Frans en Engels spreken beide dames ook Arabisch, Marokkaans, Spaans, Swahili, Kiga, Nyankole, Kinyarwanda, Kirundi, Luganda en Bantoe talen.

Roemeens, Russisch en Oekraïens

Sinds kort versterken Georgiana en Irina het Brugse team van toeleiders. Gezien de groeiende groep burgers met een Oost-Europese herkomst en de instroom van Oekraïense vluchtelingen, vullen de nieuwe medewerkers het indrukwekkende talenaanbod verder aan met Roemeens, Russisch en Oekraïens. Zo kunnen nog meer nieuwkomers in de eigen moedertaal worden ondersteund.

Zowel Habiba, Cynthia en Irina zijn voor allerhande vragen en hulp beschikbaar in het Huis van de Bruggeling (Frank van Ackerpromenade 2, 8000 Brugge). Georgiana werkt vooral vanuit het Gemeenschapshuis Zeebrugge (Marktplein 12, 8380 Zeebrugge).

Een afspraak maken kan via:

Meer info

www.brugge.be/toeleiders-in-diversiteit