In onze stad is er geen plaats voor discriminatie

 

Wie slachtoffer of getuige is van discriminatie kan dit melden

Unia

Wij werken hiervoor samen met Unia, een onafhankelijke openbare instelling die discriminatie bestrijdt en gelijke kansen bevordert. De medewerkers van Unia informeren je over je rechten. Ze luisteren en registreren je verhaal en zoeken, indien jij dit wenst, samen naar een oplossing. 


Werd je gediscrimineerd?

unia


Wat gebeurt er met je melding ?

Lees hier wat er met je melding gebeurt.


Unia ondersteunt lokale besturen rond gelijke kansen en de strijd tegen discriminatie

Unia geeft beleidsadvies en -ondersteuning.

Zoek je info of advies over discriminatie of diversiteit? Kijk dan zeker eens op de website van Unia.

Lokale besturen die inspiratie zoeken voor een (diversiteits-)beleid, kunnen terecht op www.kiesgelijkekansen.be. Heb je zelf een innoverend project ter inspiratie? Laat het Unia weten zodat ze dit kunnen delen.

Unia is een kenniscentrum

Unia deelt met plezier haar kennis via de gratis online opleiding eDiv. Je traint jezelf in de antidiscriminatie- en antiracismewetgeving in België. Je vindt er modules over diversiteitsbeleid en handicap op de werkvloer. En in de situatiedatabank kan je aan de slag met meer dan 150 uit het leven gegrepen voorbeelden.  Zoek je juridische informatie? Dan biedt de bibliotheek je een snel overzicht.

Wil je nog meer leren of samen een preventieve actie organiseren? Unia geeft ook training en begeleiding.

Regionale aanpak

Sinds 2020 heeft Unia een vernieuwde regionale aanpak met 5 contactpunten in Vlaanderen. Brugge sloot een samenwerkingsovereenkomst met Unia om samen de strijd tegen discriminatie aan te gaan. De komende jaren zetten we in op het tienpuntenplan non-discriminatie onder de noemer ‘Allemaal 8000’. We focussen hierbij op praktijktesten in de huisvesting, een betere ondersteuning van slachtoffers en politie. 


Vragen?

Wil ook jouw organisatie graag samenwerken met Unia rond gelijke kansen en de strijd tegen discriminatie? Of heb je nog een andere vraag? Contacteer Unia via het contactformulier.