URB EGG-café dit jaar vlak voor jarige Stadsschouwburg

29
mrt
2019

Ontmoet, geniet en inspireer. Dat zijn de kernwoorden deze zomer tijdens Pre-Triënnale Brugge 2019. Van 29 juni tot 8 september strijkt de voorbode van Triënnale Brugge 2021 neer in de binnenstad met een gloednieuw URB EGG-café. Ditmaal niet op een verborgen plek in de binnenstad, maar pal in het centrum voor de monumentale Stadsschouwburg.

De locatie is niet toevallig gekozen. Dit jaar vieren we ook 150 jaar Koninklijke Stadsschouwburg Brugge en staat er een uitgebreid programma op til om dit jubileum te vieren. In het kader van het feestjaar organiseert Cultuurcentrum Brugge samen met 32 culturele partners tal van unieke projecten. Een overzicht vind je op www.150jaarstadsschouwburg.be

Samen met Cultuurcentrum Brugge, Musea Brugge en de Stadsrepubliek bundelen we de krachten om dit stadsicoon in de kijker te zetten. Van 29 juni tot 8 september wordt het voorplein van de Stadsschouwburg omgetoverd tot een pop-up bar met een verhoogd terras. Het ontwerp komt van het Brugse Architectuuratelier Dertien12 dat recent is aangewezen voor de reconversie van de Biekorfsite.

Het programma

Vanaf 14 juli 2019 wordt er tweewekelijks een Ontmoeting met… georganiseerd; een zondags gesprek tussen (inter)nationale gasten uit diverse sectoren. Kunstenaars, architecten, schrijvers, performers, organisatoren of beleidsmakers zullen in het URB EGG-café praten over vier kernbegrippen: kunst in de stad, solidariteit, gemeenplaatsen en stadsvernieuwing. In de voormiddag is er tijd om te luisteren naar hun traject en insteek. In de namiddag wordt er, aanvullend op het gesprek, een activiteit georganiseerd.

29.06        OPENING URB EGG-CAFÉ
16.00 u  -  Stadsschouwburg, Vlamingstraat 29 Brugge

14.07        ONTMOETING MET… KUNST IN DE STAD
11.00 u  -  Gesprek met Heidi Ballet (curator), Anouk De Clercq                    (multimediakunstenaar) en Philip Van Isacker (beeldend kunstenaar)
15.00 u  -  Rondleiding Hedendaagse kunst en architectuur in Brugge

Bij kunst in de publieke ruimte denken we vaak aan standbeelden of stadsbeelden. Het zijn hedendaagse monumenten of vernieuwende architectuurprojecten op pleinen of langs straten.

Het zijn kunstwerken op privéterrein, maar zichtbaar vanop de openbare weg of grootse indrukwekkende publiekstrekkers, als bakens in het stedelijke weefsel.
Het zijn toegankelijke plaatsen, moderne sculpturen of gebouwen die deel uitmaken van het bijzondere stadspatrimonium. In deze ontmoeting beschouwen we een diversiteit aan invalshoeken, begeven ons op publiek terrein en voorzien voldoende inspiratie tot dialoog en gesprek achteraf. 

28.07           ONTMOETING MET… SOLIDARITEIT
11.00 u  -  Gesprek met Pieter Meuwissen(LAVA architecten), Lucas De Man(TAZ 2019) en Wouter Hillaert(rekto:verso, Hart boven Hard) 
15.00 u  -  Tijdelijke artistieke interventie door Filip Berte (beeldend kunstenaar)

11.08           ONTMOETING MET… GEMEENPLAATSEN
11.00 u  -  Gesprek met Roeland Dudal (Architecture Workroom Brussels), Lukas Hamilcaro (raumlabor),  Marec Zeghers (coördinator House of Time 2019) en Cheryl Vandaele (jongere House of Time)
15.00 u  -  Open House en bouwworkshop in House of Time

28.08           ONTMOETING MET… STADSVERNIEUWING
11.00 u  -  Gesprek met Jan Dekeyser (IN VITRO muziektheater, NO4MAD architectuur), Steven Slos(cultuurbeleidscoördinator Stad Brugge) en Peter Roose (artistiek directeur Cultuurcentrum Brugge)
15.00 u  -  OpenluchtperformanceReckless Sleepers: A string section

8.09             SLOT URB EGG-CAFÉ
16.00 u  -  Stadsschouwburg, Vlamingstraat 29, Brugge

Het volledige programma (onder voorbehoud van wijzingingen) staat binnenkort op www.triennalebrugge.be  
In afwachting van de nieuwe website, volg @TriënnaleBrugge op Facebook, Twitter en Instagram voor alle updates.