Vaccinatienieuws

4
jun
2021

Het vaccinatiecentrum draait momenteel op kruissnelheid. “Zowel deze week als de twee komende weken worden telkens ruim 11.000 prikken gegeven”, zegt burgemeester Dirk De fauw. “Momenteel verwerken we de uitnodigingen tot zondag 20 juni. De uitnodigingen voor de Bruggelingen die 37 jaar zijn of ouder worden nu volop verstuurd en vallen begin volgende week in de bus. Op mijn burgerprofiel kan men zien of en wanneer de uitnodigingsbrief is verstuurd.”

Bruggelingen die ouder zijn dan 50 jaar en nog steeds geen uitnodiging voor een vaccinatie hebben ontvangen, nemen best contact op met het callcenter (vaccinatie@brugge.be of 050 44 8000).

Reservelijst 18+

“We leggen vanaf nu een nieuwe reservelijst aan: alle Bruggelingen vanaf 18 jaar kunnen zich registreren op deze lijst”, zegt burgemeester Dirk De fauw. “De reservelijst wordt enkel gebruikt om de plaatsen in te vullen die op het laatste moment vrijkomen. Het inschrijven op de reservelijst geeft geen garantie op vervroegde vaccinatie. Bij het gebruiken van de reservelijst werken we ook nog steeds volgens leeftijd, van oud naar jong. We houden ons dus aan de prioriteiten die door Vlaanderen opgelegd zijn.”

Registreren op reservelijst voor 18+ kan op een van onderstaande manieren:

Wie zich registreert op de reservelijst, maar ondertussen een uitnodigingsbrief voor vaccinatie krijgt, wordt gevraagd zich te laten schrappen van de reservelijst. Dit kan via vaccinatie@brugge.be 

Oproep om de maatregelen te blijven volgen

Het stadsbestuur herinnert eraan dat de coronamaatregelen van kracht blijven. Blijf de regels strikt naleven en zorg voor jezelf en je omgeving. Meer info op www.brugge.be/coronavirus  en www.info-coronavirus.be.