Vaste babbelbank in de Prins Karellaan

22
jul
2020

De Prins Karellaan is gelegen in een vrij dicht bebouwd deel van Assebroek.  De meeste woningen hebben er een eigen tuin. Toch geven de bewoners aan dat er vraag is naar meer groene ruimten die uitnodigen tot ontmoeten.

De bewoners wensten een zithoek dichtbij de buurtgarages waar ze met de buren even kunnen samen zitten om te kunnen babbelen.

De dienst ‘Openbaar Domein’ ging aan de slag met de vraag. De buurtbabbelbank werd geplaatst en het geheel werd ingekleed met een boom en bloeiende planten.

Wat is een buurtbabbelbank?

Een BuurtBabbelBank is een bank waar mensen uit de buurt elkaar in open lucht spontaan kunnen ontmoeten. Kleine initiatieven die sociale contacten bevorderen kunnen er worden georganiseerd.

De Stad Brugge zorgt voor de inrichting en het plaatsen van een vaste bank of levert er een vrijstaande bank die je in de wijk kan verplaatsen. De aanvrager zorgt dat de bank en de omgeving netjes blijft.

Wie kan een bank aanvragen?

Elk buurtcomité of inwoner van Brugge kan een ‘BuurtBabbelbank’ aanvragen.

Interesse: stuur een mailtje naar buurtcheques@brugge.be en vertel waar en waarom je deze bank zou willen plaatsen bij jou in de buurt. Vergeet niet te vermelden welke drie buren dit initiatief ook willen steunen. Net zoals bij een buurtoppepper is het belangrijk dat het initiatief gedragen wordt door de buurt. 

Waar kan je al een BuurtBabbelBank vinden?

In de Prins Karellaan bij de buurtgarages staat een vaste ‘BuurtBabbelBank’.  In de Meersenstraat hebben de bewoners gekozen voor een verplaatsbare ‘BuurtBabbelBank’.