Je UiTPAS registreren doe je met een UiTiD. Een UiTiD is een account die werkt met je e-mailadres en een wachtwoord. Met dat account kan je aanmelden op UiTPAS, maar ook op andere websites, zoals UiTinVlaanderen en museumpas.
- Registreer je kaart op UITPAS.be.
- Geef je kaartnummer en geboortedatum in.
Je kaartnummer vind je terug op de achterkant van je UiTPAS. - Geef je e-mailadres in.
- Bevestig je e-mailadres en kies een wachtwoord, of meld je aan indien je al een UiTiD hebt.
- Klaar! Je kan nu aanmelden met je e-mailadres en wachtwoord.
Ja, UiTPAS bestaat ook als app!
Installeer de app via uitpas.be/app.
Zo heb je de UITPAS altijd bij je.
Je kan meteen punten sparen en ziet meteen je puntensaldo.
Net zoals met je eigen UITPAS meld je gewoon aan op het UiTPASaccount van je kind. Daar kan je alle informatie over hun UiTPAS raadplegen.
Ja, dat kan.
Je kan stoppen met de kaart te gebruiken.
Wens je helemaal uit het UiTPASsysteem verwijderd te worden?
- Breng je UiTPAS terug naar een verkooppunt
- Meld dat je niet langer gebruik wenst te maken
- De UiTPAS zal geblokkeerd worden en je gegevens zullen volledig uit de database verwijderd worden
Bij diefstal of verlies van je UiTPAS kun je bij elk verkooppunt een nieuwe aanvragen. Je betaalt een administratieve kost van 1 euro. Je oude UiTPAS wordt ter plaatse geblokkeerd. Alle gespaarde punten worden behouden.
Als je een UiTPAS aanschaft ga je akkoord met een aantal afspraken:
- De kaart is strikt persoonlijk en gebruik je alleen voor jezelf;
- Je laat de juiste persoonlijke gegevens registreren;
- Eventuele schade bij misbruik wordt vergoed door de pashouder;
- Eventuele technische mankementen worden zo goed mogelijk vermeden, maar kunnen nooit 100% gegarandeerd worden.
Je privacy wordt hard bewaakt door UiTPAS en de deelnemende gemeente/regio.
Op de website van de UiTPAS van jouw gemeente/regio vind je een link naar de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid.
- Je persoonlijke gegevens worden enkel weergegeven bij het aanmelden aan de balie.
- Een organisator kan deze nooit bewaren of gebruiken.
- Jouw gebruiksgegevens van je UiTPAS zijn altijd anoniem.
De uitzondering op de regel? Wanneer het strikt noodzakelijk is voor de administratieve verwerking van het UiTPASprogramma (bijv. in functie van subsidieverantwoording).
De UiTPAS werkt niet met terugwerkende kracht. Als je al een abonnement kocht voor bijvoorbeeld KAAP en daarna een UiTPAS koopt, kan je uiteraard voor alle concerten en evenementen waarop de UiTPAS van toepassing is, punten sparen.
Bekijk het overzicht van alle organisaties en verenigingen in Brugge waar je UiTPASpunten kunt sparen en omruilen.
De activiteit is nog niet begonnen of is al gedaan
Je kan enkel een punt sparen tussen de start- en einduren van een UiTPASactiviteit, en kort ervoor of erna.
Als de activiteit nog niet is begonnen of al is afgelopen kan je dus geen punt meer sparen.
Je hebt al gespaard op de activiteit
Op een UITPASactiviteit die eenmalig doorgaat spaar je 1 punt.
Op andere activiteiten kan je één punt per dag, week of maand sparen.
Voorbeeld: indien je in een week al een punt gespaard hebt op een activiteit waarvoor je één keer per week kan sparen, kan je dus in die week geen punt meer sparen.
- Login op UITPAS.be;
- Bekijk het puntenaantal aan de zuil met UiTPASlezer;
- Bekijk je saldo in de UiTPASapp.
Punten sparen is heel eenvoudig: hou je kaart tegen de spaarzuil of scan de QR-code op de spaarzuil. Is er geen spaarzuil aanwezig? Vraag het aan de kassa- of onthaalmedewerker.
Een UiTPAS spaarzuil vind je doorgaans geplaatst op drukke locaties of locaties waar je vrij kan deelnemen aan activiteiten zonder langs een baliemedewerker te moeten gaan.
Een defecte zuil mag je altijd signaleren via info@uitpasregiobrugge.be.
Elke deelname is goed voor 1 punt.
In de bib of het zwembad kan je wel maar 1 punt per week sparen. Enkel als je aan verschillende UiTPASactiviteiten deelneemt binnen eenzelfde week, kan je aan dezelfde zuil opnieuw punten sparen. Als je twijfelt of je nu wel of niet gespaard hebt, hou je pas dan nog eens tegen de zuil of raadpleeg je punten in de app.
Hoe lang zijn mijn punten geldig?
Gespaarde punten vervallen nooit. Ook als je van een UiTPAS met kansentarief naar de gewone UiTPAS verandert, worden de punten overgezet.
Je hebt ofwel je kaart nodig of de UITPASapp waaraan je kaart gelinkt is.
Bekijk het overzicht van alle organisaties en verenigingen in Brugge waar je UiTPASpunten kunt sparen. Bij deze partners kan je ook inschrijven en boeken aan UiTPAS met kansentarief.
Met je gespaarde punten kan je heel wat voordelen omruilen. Omruilvoordelen belonen trouwe bezoekers van UiTPASactiviteiten en moedigen aan om meer vrijetijdsbeleving te doen.
Je kiest zelf welke voordeelactie je haalt uit de gespaarde punten. Doorzoek de voordelen op zoek naar een korting, gadget of cadeau of een unieke beleving bij een UiTPASpartner.
Ja, dat kan.
Breng alle nodige gegevens mee van de persoon waarvoor je een UiTPAS wil aanvragen. (zie hierboven)
De UiTPAS staat op naam en kan je niet delen of doorgeven aan iemand anders. Het is belangrijk dat ieder lid van jouw gezin dus een eigen pas heeft.
In elke deelnemende stad of gemeente vind je verkooppunten (check www.blankenberge.be/uitpas, www.oostkamp.be/uitpas, www.damme.be/uitpas, …) . Een UiTPAS kost max. 5 euro. Je hoeft geen inwoner te zijn van de UiTPAS-stad of -gemeente, iedereen kan een UiTPAS kopen.
- eID
- of een KIDS-ID of klevertje van de mutualiteit voor kinderen tot 12 jaar
- 5 euro, of 1 euro voor kansentarief
- E-mailadres of gsm-nummer
- Breng per gezinslid de identiteitskaart mee. Voor kinderen tot 12 jaar volstaat de KIDS-ID of klevertje van de mutualiteit.
- Breng een attest mee van maximaal 3 maanden oud dat aantoont dat je recht op de UiTPASkorting. Alleen dan krijg je het voordeeltarief van 1 euro.
Hulp nodig bij het aanvragen? Bekijk www.blankenberge.be/uitpas, www.oostkamp.be/uitpas, www.damme.be/uitpas, … voor meer informatie.
Elke UiTPAS met kansentarief is beperkt tot de regio waarin je woont. Woon je in één van de deelnemende gemeenten van UiTPAS regio Brugge (Blankenberge, Knokke-Heist, Zuienkerke, Jabbeke, Torhout, Brugge, Damme, Beernem en Oostkamp), dan kan je jouw UiTPASkorting gebruiken op al deze plaatsen.
Studeer je in Brugge, maar ben in een andere regio gedomicilieerd, dan kan je hier dus geen UiTPASkorting opnemen. Je kan met je UiTPAS wél punten sparen en omruilen voor leuke voordelen.
Neen, voorlopig lukt dit nog niet. In de toekomst hopen we dit wel aan te bieden.
Tickets met kansentarief kopen doe je voorlopig door naar de verkoopbalie te gaan, door te bellen of te mailen.
Vermeld dan zeker dat het gaat over een UiTPAS met kansentarief.
- Breng per gezinslid de identiteitskaart mee. Voor kinderen tot 12 jaar volstaat de KIDS-ID of klevertje van de mutualiteit.
- Breng een attest mee van maximaal 3 maanden oud dat aantoont dat je recht op de UiTPASkorting. Alleen dan krijg je het voordeeltarief van 1 euro.
Hulp nodig bij het aanvragen? Bekijk www.blankenberge.be/uitpas, www.oostkamp.be/uitpas, www.damme.be/uitpas, … voor meer informatie.
De UiTPAS met kansentarief is er om mensen met een beperkt budget te helpen bij hun vrijetijdsactiviteiten.
Naast een spaarkaart is het ook een kortingkaart* waarmee je meteen 80% korting krijgt bij activiteiten van UiTPAS regio Brugge-aanbieders.
*De voorwaarden voor een UiTPAS met kansentarief zijn:
- Je hebt recht op verhoogde tegemoetkoming van de mutualiteit
- OF je bent in collectieve schuldenregeling of in budgetbeheer mét afbetaling van schulden
- OF je hebt een inkomen dat onder de Europese Armoedegrens ligt
De UiTPAS met kansentarief koop je voor 1 euro. Bij co-ouderschap moet het kind minstens 50% bij jou verblijven om ook in aanmerking te komen.
UiTinVlaanderen is de plaats waar alle UiTPASactiviteiten verzameld staan. Zie je het UiTPASlogo staan bij een activiteit of locatie op UiTinVlaanderen? Dat betekent dat je hier een UiTPASpunt kan sparen, je punten kan inwisselen voor een voordeel of UiTPASkorting kan krijgen.
Wie zoekt naar activiteiten in regio Brugge kan op UiTinVlaanderen de filterfunctie gebruiken. Ook op de website www.uitpas.be/waar-vind-je-de-uitpas vind je de UiTPASactiviteiten terug tussen de andere activiteiten. Je kan ze herkennen aan het UiTPASlabel.
Een belangrijk uitgangspunt van UiTPAS is het kansentarief voor mensen in armoede. Dat is mogelijk dankzij verdeling van de kosten. Op die manier wordt het zowel voor de deelnemer, de organisator als de lokale overheid haalbaar om financiële drempels weg te werken.
Voor UiTPAS kiezen we voor de duidelijke '20-40-40-verdeling'. Als mensen in armoede hun UiTPAS gebruiken voor een ticket dan betalen ze zelf 20 procent. 40 procent van de kost wordt gedragen door de organisator en 40 procent door het gemeentebestuur. Erkende vrijetijdsverenigingen hebben echter een uitzonderlijke verdeelsleutel waarbij de gemeenten 70 procent terugbetaalt.
De UiTPAS is de voordeelkaart voor vrije tijd. Al meer dan 100 gemeenten doen mee met UiTPAS. Koop er je UiTPAS, activeer de UiTPASapp, profiteer van je welkomstvoordelen … en start met punten sparen. Die kan je dan omruilen voor leuke voordelen. Al meer dan 200.000 kinderen/ en volwassenen genieten UiTPASvoordelen bij meer dan 2.200 vrijetijdsorganisaties in Vlaanderen en Brussel.
Mensen in armoede krijgen extra aandacht met UiTPAS met kansentarief. Zij ontvangen bovenop de spaar- en ruilmogelijkheden discreet een korting van 80% op UiTPASactiviteiten binnen hun UiTPAS-regio.
Voor de gebruikers
- Profiteer meteen van welkomstvoordelen.
- Spaar UiTPASpunten aan spaarzuilen of bij deelname aan activiteiten met UiTPASlabel.
- Ruil je punten in voor voordelen: een extra cadeau, een korting …
- Met een UiTPAS met kansentarief krijg je meteen de korting waar je recht op hebt bij de partners in je regio.
Voor de partners
- Organisatoren die kiezen voor UiTPAS, zien meer, nieuwe en terugkerende bezoekers.