Veertien nieuwe creaties tijdens eerste editie Reiefestival in Brugge

22
mrt
2023

Fans van podiumkunsten moeten van 18 tot en met 20 augustus in Brugge zijn voor het gloednieuwe Reiefestival. Veertien nationale en internationale kunstenaars maken unieke creaties geïnspireerd door het thema ‘Geloof’ en het rijke erfgoed van Brugge.

Locaties op en rond de reien
komen sfeervol tot leven tijdens meer dan 50 speelmomenten van grote kleppers en opkomend talent. De creaties werden gekozen uit meer dan 100 inzendingen na de lancering van een open oproep. 

Brugge Plus, Kunstencentrum KAAP en Concertgebouw Brugge zetten, in opdracht van Stad Brugge, hun schouders onder dit driejaarlijks festival dat de brug slaat tussen erfgoed en hedendaagse podiumkunsten.  
Het Reiefestival wordt – in een rotatie met Triënnale Brugge en Gouden Boomstoet – een nieuwe, driejaarlijkse cultuurtraditie in openlucht. De bezoeker ziet cultureel Brugge andermaal van een verrassende, vernieuwende kant. De Bruggelingen zien ‘hun’ water als rode draad doorheen het festival.

Programma

Er zijn onder meer:

  • performances
  • installaties
  • theater
  • een optocht
  • een bootprocessie
  • ...

Ontdek hier het volledige programma

Er zijn gratis en betalende voorstellingen en sommige creaties spelen tijdens de driedaagse meerdere keren. Het Reiefestival brengt ook buiten het stadscentrum sfeer en cultuur want het festival trekt vooraf naar Zeebrugge en eindigt in de Brugse wijken.

Tickets

 De ticketverkoop start op 3 mei 2023 om 11 uur. De prijzen variëren van voorstelling tot voorstelling. De tickets zullen onder andere te koop zijn in het Festivalcentrum (zie hieronder) en via de website www.reiefestival.be.

Festivalcentrum

Het festivalcentrum in Salon Arents (Dijver 16) is de centrale ontmoetingsplek van het Reiefestival 2023. Je kan er informatie over het festival verkrijgen en tickets kopen voor de voorstellingen. Op het zomerterras van Salon Arents kan je ook terecht voor een drankje.
Het festivalcentrum is geopend van 11 uur tot 1 uur ’s nachts. 

Ook In&Uit Brugge fungeert als infopunt. 
In&Uit Brugge (’t Zand 34, 8000 Brugge). Geopend van maandag tot zaterdag van 10 tot 13 uur en van 14 tot 17 uur en op zon – en feestdagen van 10  tot 14 uur.