Nieuwe sluis voor de Zeehaven van Brugge

18
jul
2016

Op 15 juli zette de Vlaamse Regering het licht op groen voor het planningsproces voor de bouw van een nieuwe sluis in de Zeehaven van Brugge. 

De sluis moet de bereikbaarheid van de achterhaven voor schepen verbeteren. Zo krijgen de bedrijven in de achterhaven meer bedrijfszekerheid en wordt er gezorgd voor een kwalitatieve leef- en werkomgeving. Dankzij de sluis krijgen maritieme, industriële en logistieke activiteiten meer groeimogelijkheden en kunnen we de tewerkstelling laten groeien.

Met haar beslissing gaf de Vlaamse Regering de start voor het planningsproces voor de bouw van een nieuwe sluis. Op dit ogenblik kunnen schepen alleen via de Pierre Vandammesluis naar de dokken in de achterhaven.

Waar precies de nieuwe sluis zal worden gebouwd, is nog niet beslist. Dat zal duidelijk worden op het einde van het planningsproces dat nu door de Vlaamse Regering werd opgestart. Een aantal al gekende locaties, waaronder de Visartsluis, Carcokesite en een locatie naast de Pierre Vandammesluis, wordt opnieuw onderzocht, naast mogelijk nog andere locaties.

In de loop van september organiseert de Vlaamse Overheid een eerste infomoment plaats en luistert men naar uw ideeën en bedenkingen. U krijgt ook duiding bij het planningsproces en de mogelijke locaties voor de nieuwe sluis.

Meer info: www.zeebruggeopen.be 

Deel deze pagina