Verblijfsdocument niet-Belg - chip defect/onleesbaar

De chip van je elektronische verblijfskaart bevat een aantal persoonlijke gegevens zoals je adres, naam, elektronische handtekening,...

Soms is er een probleem met je verblijfskaart omwille van een defecte/onleesbare chip. Maak dan een afspraak 'Verblijfsdocument' in het Huis van de Bruggeling zodat wij dit kunnen bekijken.

Procedure

  1. Bij defecte/onleesbare chip maakt de baliemedewerker een vervangend document op. De baliemedewerker maakt je verblijfskaart met dit formulier over aan de leverancier voor onderzoek en licht je in over het verder verloop.
  2. Je zult even moeten wachten op het resultaat van dit onderzoek.
  3. Soms zal het inderdaad nodig zijn om een nieuwe verblijfskaart aan te vragen. Daarvoor moet je je persoonlijk aanmelden. Maak dan een afspraak 'Verblijfsdocument' om een nieuwe verblijfskaart aan te vragen in het Huis van de Bruggeling.

Meebrengen

Breng je verblijfskaart waarvan de chip defect of onleesbaar is mee.

Als blijkt na onderzoek dat je een nieuwe verblijfskaart nodig hebt:

  • Recente (maximaal 6 maanden oud), gelijkende pasfoto met witte achtergrond (neutrale blik - recht in de camera - mond gesloten - formaat: 45 mm hoog, 35 mm breed; het hoofd minimum 31 mm en maximum 36 mm )
  • Indien er nog pasfoto's moeten genomen worden, hebben wij in het Huis van de Bruggeling een pasfotocabine. Meld je 15 minuten eerder voor je afspraak aan gezien het mogelijk is dat het apparaat defect is of reeds in gebruik is.

Bedrag

Voor het vernieuwen van je verblijfskaart:

  • Normale procedure: € 18,80 (biometrische kaart: € 19,30)
  • Zeer dringende procedure: € 102,10 euro 

Contactinformatie