verkeerseducatieve route

Al te vaak wordt ervan uitgegaan dat leerlingen op het einde van hun lager onderwijs voldoende verkeersvaardig zijn om veilig in het echte verkeer te fietsen. Deze eerste bewegwijzerde verkeerseducatieve route (VERO) in Assebroek maakt het voor leerkrachten en ouders mogelijk om met hun leerlingen/kinderen fietsvaardigheden langs vaak bezochte plaatsen doorheen de gemeente te oefenen. 

Er is ook een VEROlied. Beluister het hieronder. De tekst kan je hiernaast vinden onder documenten.

De route wordt stap voor stap beschreven in een didactische handleiding voor leerkrachten en eventueel ook voor (groot)ouders. In de bijhorende folder vind je een plannetje van de route alsook een overzicht van de vaardigheden die op het fietsexamen aan bod komen. Op termijn wil stad Brugge in elke regio een bewegwijzerde verkeerseducatieve route ontwikkelen.

 verkeerseducatieve route

Genomineerd voor de Vlaamse Verkeersveiligheidsprijs 2018.  Net niet gewonnen maar wel 2de geworden uit de 35 inzendingen.  Met de VERO routes willen we jaarlijks zo’n 1.000 Brugse schoolgaande kinderen begeleiden in hun fietsvaardigheden op de weg. Bekijk hier de video!