Verlicht je buurt

Verlicht Je Buurt 2021

Ook dit jaar worden de Brugse Buurten uitgenodigd meer licht te brengen in de straten via ‘Verlicht je Buurt 2021’. De postkaartenactie van Vierkant tegen Eenzaamheid roept tegelijk op tot delen van warme boodschappen voor zij die er nood aan hebben.

Lichtjesactie in de Brugse Buurten

"Het einde van het jaar nadert, het wordt steeds kouder en donkerder. Dit is de ideale periode om licht te brengen in de buurt", zegt schepen van Preventie Mathijs Goderis.

Met ‘Verlicht je Buurt 2021’ kan je als buurtcomité (vanaf vier verschillende huisnummers) opnieuw een ondersteuning krijgen voor de aankoop van lichtjes voor de buurt. Eventueel kan je ook de kosten voor andere versiering indienen, zolang die versiering maar te zien is in jullie buurt. Wil je de ramen versieren met raamkrijt bijvoorbeeld: dan kan je de kosten voor de raamstiften eveneens indienen.

Aanvragen gebeuren via www.brugge.be/aanvraag-verlichtjebuurt-2021 ten laatste op 13 december 2021.

Er kunnen kosten ingediend worden tot maximum 200 euro, net zoals bij Buurtcheques.

Let op Dit bedrag kan worden opgetrokken tot maximum 500 euro indien je voldoet aan volgende voorwaarden:

•            Het gebied dat je versiert bevat meer dan 700 bussen.

•            Je hebt een actieve jaarwerking als buurtcomité.

•            Je legt een motivatie voor waarom je de extra ondersteuning nodig hebt. Ook als er op dit moment in jouw buurt nog geen buurtcomité is, kan je de aanvraag invullen.

Zorg er dan voor dat er vier aanvragers zijn uit vier verschillende huizen in je buurt. De nadruk ligt dus dit jaar op het samen indienen van de aanvraag, om er samen met je buurt iets moois van te maken.

Wedstrijd mooist verlichte straat

Ook dit jaar zal er een wedstrijd worden gehouden waarbij de mooist verlichte straten en buurten een mooie prijs in de wacht kunnen slepen. 

Je kan aan de Verlicht je Buurt wedstrijd deelnemen wanneer je een aanvraag indiende zoals hierboven beschreven. Daarna verzamel je foto’s en/ of filmpjes en plaats je deze op Facebook met de hashtag: #Verlichtjebuurt2021, tag daarbij ook de facebookpagina van Brugse Buurten.

Vermeld in de beschrijving van de foto’s zeker de naam van het buurtcomité. De deadline voor het plaatsen van de foto’s en/ of filmpjes is 16 januari 2022. Eind januari zullen dan de winnende buurten bekend gemaakt worden.

Voor meer info:

Mail naar buurtcheques@brugge.be of surf naar www.brugsebuurten.be

Postkaartenactie Vierkant tegen Eenzaamheid

"Vierkant Tegen Eenzaamheid is dit najaar ook het Vierkant Voor Verbondenheid. Tijdens ‘Verlicht je Buurt 2021’ bieden we opnieuw gratis postkaarten aan.
Op deze postkaarten kun je een hartverwarmende boodschap schrijven voor buren, vrienden of kennissen. Of misschien voor een sociale vereniging of Woon-Zorg-Centrum bij jou in de buurt?", vertelt schepen van Welzijn Pablo Annys.

We hopen met dit project Bruggelingen aan te zetten tot creatief in de pen kruipen, voor zij die een extra boodschap van licht en warmte kunnen gebruiken.

Daartoe zijn er twee opties:

  • Je komt kaartjes ophalen, en je doet er met je buurt of vereniging je eigen creatieve ding mee, en geeft ze aan wie jullie uitkiezen.

  • Je schrijft thuis een aantal kaartjes vol met jouw woorden en wensen en breng je deze naar de postbus aan de balie van Hoogstraat 9, zodat project Vierkant tegen Eenzaamheid kan instaan voor de verzending van de kaartjes aan zorgpersoneel, bewoners van woonzorgcentra, thuishulpverleners en maatschappelijk werkers. Zo zal je persoonlijke boodschap bezorgd worden aan een persoon die extra steun kan gebruiken in deze periode.

Praktisch

Ophalen blanco postkaarten kan tot 13/ december 2021 (zolang de voorraad strekt), tijdens de respectievelijke openingsuren.

  • Vrijwilligerscentrale Brugge (Kraanplein 6)
  • Bibliotheek Biekorf (Kuipersstraat)
  • Hoogstraat 9

Indienen van de geschreven postkaarten kan tot 20/12/2021, tijdens de openingsuren:

Hoogstraat 9

Voor meer info:

Mail naar info@eenzaamheidbrugge.be  of surf naar www.brugge.be/vierkanttegeneenzaamheid

Postkaart 2020

In samenwerking met Vrijwilligerscentrale Brugge & Brugge Solidair!.