Identiteitskaart Belg - chip defect/onleesbaar

De chip van je elektronische identiteitskaart bevat een aantal persoonlijke gegevens, zoals je adres, naam, elektronische handtekening,...

Soms is er een probleem met je eID omdat de chip defect of onleesbaar is.

Opgelet: Heb je niet de Belgische nationaliteit, klik hier.

Maak een afspraak voor een bezoek aan het Huis van de Bruggeling of ga langs in één van de deelgemeentehuizen.

Procedure

Bij defecte/onleesbare chip maakt de baliemedewerker een vervangend document op (bijlage 12 vermelding huidige niet-functionerende kaart). De baliemedewerker maakt je eID met dit formulier over aan de leverancier voor onderzoek. De baliemedewerkers licht je in van het verder verloop: de eID wordt opgestuurd naar leverancier voor onderzoek.

Soms zal blijken dat je een nieuwe eID nodig hebt.

Om een nieuwe identiteitskaart aan te vragen moet je je persoonlijk aanmelden. Maak een afspraak voor een bezoek aan het Huis van de Bruggeling of ga langs in één van de deelgemeentehuizen.

Meebrengen

Breng je eID mee waarvan de chip defect is of onleesbaar.

Als na onderzoek blijkt dat je een nieuwe identiteitskaart nodig hebt, breng dat volgende zaken mee:

  • recente (maximaal 6 maanden oud), gelijkende pasfoto met witte achtergrond (neutrale blik - recht in de camera - mond gesloten - formaat: 45 mm hoog, 35 mm breed; het hoofd minimum 31 mm en maximum 36 mm)

Indien er nog pasfoto's moeten genomen worden, hebben wij een pasfotocabine, ENKEL in het Huis van de Bruggeling, meld je 15 minuten aan voor je afspraak gezien het mogelijk is dat het apparaat defect is of reeds in gebruik is.

Bedrag

Voor het vernieuwen van je identiteitskaart

  • normale procedure: 18,50 euro
  • dringende procedure: 86,50 euro
  • zeer dringende procedure: 130,10 euro
  • zeer dringende procedure met afhaling in Brussel: 98,20 euro (vóór 15u aangevraagd de volgende dag na de aanvraag op het adres FOD Binnenlandse Zaken Koloniënstraat 11 – loket 10, open van maandag tot en met vrijdag van 08u30 tot 19u45 - op zaterdag van 08u30 tot 12u30- - tel. 02/518 21 31)

 

 

Contactinformatie