Vernieuwde opknappremie zet meer in op klimaatdoelstellingen

23
dec
2021

Op 20 december 2021 keurde de gemeenteraad de gewijzigde opknappremie goed. De premie gaat in vanaf 1 januari 2022. De Stad investeert voortaan meer in werken die helpen om de klimaatuitdagingen aan te pakken.

Voor alle woningen in Brugge die permanent bewoond worden zijn er vanaf 2022 premies voor duurzaamheidsmaatregelen. Wie vanaf 2022 investeert in isolatie, HR-glas, een duurzame energieopwekkende installatie zoals een warmtepomp of zonneboiler, kan een premie krijgen van de stad.
Ook voor een duurzame ventilatie kun je geld krijgen. Isolatie en ventilatie gaan namelijk hand in hand. De premie bedraagt maximum 5.000 euro per vijf jaar.

Omdat Stad Brugge de kwaliteit van de huurwoningen wil verhogen ondersteunen investeren we ook mee in comfortwerken en veiligheidswerken. Voor een huurwoning is er ook geld voor het verhelpen van opstijgend vocht, het vervangen van de dakbedekking, het veilig maken van de elektrische installatie, werken aan het sanitair, ...

Premie afhankelijk van het inkomen

Aan wie zijn eigen woning renoveert geeft de stad een premie afhankelijk van het inkomen. Zo kan de Stad de middelen die ze heeft gericht inzetten en wie dat het meest nodig heeft het meest ondersteunen. De premie is dus niet langer afhankelijk van het Kadastraal Inkomen.

Voor alle info over de premie en om een online aanvraag in te dienen, kun je hier terecht.

Je kan via de website ook een afspraak maken met de woondienst. De medewerkers geven graag uitleg over de nieuwe opknappremie.