Vernieuwing van de nutsleidingen in de Peperstraat

Terug naar wegenwerken

Op donderdag 11 juni starten in de Peperstraat werkzaamheden aan de waterleiding en de bekabeling voor telecomoperator Proximus. Behoudens onvoorziene omstandigheden zullen deze ingrepen afgerond zijn op vrijdag 24 juli. Wat volgt is een overzicht van de werkzaamheden en de impact hiervan op omwonenden en het doorgaand verkeer.

Omdat de eerder voorgestelde manier van werken uiteindelijk niet mogelijk blijkt worden de fases 1, 2 en 3 nu samengevoegd. Tijdens de werkzaamheden wordt de Peperstraat tweerichtingsverkeer voor het plaatselijk verkeer. De toegang zal ofwel via de Langestraat zijn, ofwel via de Molenmeers, en er zal telkens kunnen worden gereden tot aan de werf. Tijdens de weekends (behoudens onvoorziene omstandigheden) zal de straat voor de bewoners volledig bereikbaar zijn.

Fase 4 blijft nagenoeg gelijk: er wordt gewerkt in de Peperstraat tussen de Stijn Streuvelstraat en de Molenmeers. De Peperstraat zal toegankelijk zijn via de Langestraat voor plaatselijk verkeer. Gedurende deze periode geldt tweerichtingsverkeer in de Peperstraat. Deze aanpassing blijft zo tot op het moment dat het plaatselijk verkeer zal kunnen wegrijden via de Stijn Streuvelstraat. De Jeruzalemstraat is steeds bereikbaar via Langestraat -> Molenmeers.

Startdatum:
11 June 2020
Einddatum:
24 July 2020

Locatie

Peperstraat
8000 Brugge

Gevolgen

Tijdens de volledige duur van de werkzaamheden hebben voetgangers en fietsers (met de fiets aan de hand) altijd veilige doorgang.

 Huisvuilophaling

Waar de aannemer werkt, kan de ophaalwagen van het huisvuil niet rijden. Plaats daarom de vuilniszakken op de dichtstbijzijnde straathoek waar de ophaaldienst langskomt.

Deel deze pagina

Contactinformatie