Voorstelling programma Brugotta Festival: 22 april - 2 mei 2021

7
apr
2021

Tijdens de derde editie van Brugotta Festival is lokaal talent opnieuw aan zet. Ook in deze aangepaste editie laat Cultuurcentrum Brugge verschillende kunstdisciplines aan bod komen: muziek, beeldende kunst, literatuur …

Schepen van Cultuur Nico Blontrock: “In deze speciale editie geniet je niet alleen van vier bijzondere tentoonstellingen op unieke locaties maar brengt Cultuurcentrum Brugge Brugotta Festival via livestream ook tot bij mensen in huis. Van Brugse singer-songwriters tot een klankkunstenaarsduo, van een radioshow met huiskunstenaar Doorn Roosje tot een artist talk: Brugs talent palmt in deze editie ook de digitale wereld in.”

Ontdek het volledig programma en alle praktische informatie op www.brugotta.be 

SLUIT[ER]TIJD

tot en met zondag 28 november 2021, doorlopend
Komvest, 8000 Brugge

Wie langs de muur van de DuPont-fabriek passeert ontdekt 60 foto’s van Brugse fotografen die genomen werden tijdens de Brugse lockdown. De foto’s werden door een professionele jury geselecteerd uit meer dan 600 inzendingen.

ARTIST TALK: BENEDIKTE VAN EEGHEM, ALEX VANHEE EN ANNA VERCAMMEN

Donderdag 22 april 2021, 20.00 uur
gratis livestream via ccbrugge.be

Fotograaf Alex Vanhee, auteur Benedikte Van Eeghem en één van de Hedendaagse Primitieven, huiskunstenaar Anna Vercammen blikken terug op de realisatie van de tentoonstelling ‘Hedendaagse Primitieven’.

HEDENDAAGSE PRIMITIEVEN

Donderdag 22 april tot en met zondag 9 mei 2021, dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur
Exporuimte Burg, Burg 11, 8000 Brugge en
De Tank, Burg 4, 8000 Brugge
Gratis, reserveren verplicht via www.bruggota.be 

Brugge bruist van het artistiek talent. Het schrijft, het creëert, het musiceert. Een selectie van dat talent hebben we in woord en beeld bijeengebracht voor een unieke tentoonstelling.

Fotograaf Alex Vanhee maakte 40 portretten van creatieve durvers met een Brugse link. Auteur Benedikte Van Eeghem nam 40 parallelle interviews af. Foto’s en tekst van deze kunstenaars komen bijeen in een verrassende expo: Hedendaagse Primitieven. Ontdek hoe de primitieven Brugge anno 2021 beleven en vorm geven.

AIR BIEKORF 5.0

vrijdag 23 april tot en met zondag 30 mei 2021, donderdag tot en met zondag van 14.00 tot 18.00 uur
Exporuimte Biekorf, Sint-Jakobsstraat 8, 8000 Brugge
Gratis, reserveren verplicht via www.bruggota.be 

Huiskunstenaar van Cultuurcentrum Brugge, Sylvie De Meerleer realiseerde als vijfde artist in residence een nieuw kunstwerk op de muur dat toegang geeft tot Theaterzaal/Exporuimte Biekorf. Naar jaarlijkse gewoonte laten we iedereen die dat wil een antwoord formuleren op dit basiswerk. Ook niet-beeldende kunstenaars, zoals muzikanten en dichters, daagden we deze editie uit tot dialoog.

Op deze tentoonstelling ontdek je een uitgebreide selectie van de antwoorden op haar levensgroot muurwerk The Wall is as Soft as Lace, waarin Sylvie haar fascinatie voor de spiraalvorm en zoektocht naar patronen in de natuur verderzet.

PATCHED

zondag 25 april tot en met zaterdag 1 mei 2021, dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur
Kelders Koninklijke Stadsschouwburg, Vlamingstraat 29, 8000 Brugge
Gratis, reserveren verplicht via www.bruggota.be 

Homemade patchwork en upcycling zullen nooit meer hetzelfde betekenen na een bezoek aan deze tentoonstelling. De tweedejaarsstudenten Cultuurmanagement VIVES Brugge verrassen met een bijzondere tentoonstelling waarin het thema ‘tweede kans’ centraal staat.

In deze moeilijke tijden vinden lokale creatievelingen nog meer dan anders een uitlaatklep in het creëren van nieuw werk aan de hand van oude materialen. Op deze tentoonstelling geniet je naast de nieuwe fantastische creaties ook van persoonlijke verhalen die het geheel wonderlijk versterken.

i.s.m. VIVES Brugge

Brugotta Streaming Session #1 - Jan Bruynooghe

dinsdag 27 april 2021, 20.00 uur
gratis livestream vanuit KORF via www.brugotta.be

Zanger-gitarist Jan Bruynooghe (Dirty5, Het Akoestisch Ei) is gefascineerd door rootsmuziek, blues, folk en americana.

Toen in voorjaar 2020 de livemuziek noodgedwongen verstomde, bleef Jan zingen, spelen en studeren en stuurde hij geregeld zijn ‘verandaversies’ - kleine, fragiele akoestische versies van zijn lievelingssongs - de digitale ether in. Om de muziekminnende medemens een hart onder de riem te steken in wel zeer bizarre tijden.

Voor het eerst bundelt Jan een aantal van deze songs in een intieme livesessie. Fingerpicking blues van Mississippi John Hurt, Doc Watson en Colter Wall passeren de revue. Maar ook fijne, uitgeklede pareltjes van Chet Baker, Steve Winwood, Neil Young, Tom Waits en Paul Weller.

Brugotta Streaming Session #2 - Nick Noel

woensdag 28 april 2021, 20.00 uur
gratis livestream vanuit KORF via www.brugotta.be 

Omdat hij geen budget had om een western film te draaien, startte gitarist en zanger Nick Noel met het maken van de soundtrack. Hij schreef verhalen bij de beelden die hij voor ogen had. Samen met zijn bandleden van The Red Rose Rogers maakt hij americana met sentimentele gitaren, een wervelend Hammond-orgelgeluid en melancholische trompetten.

The Fool is hun eerste wapenfeit en het is er eentje om in te kaderen. Het nummer begint als een echte spaghettiwestern. Alsof Ennio Morricone er de muziek voor schreef terwijl hij flirtte met Calexico. Tijdens deze livestream geeft Nick Noel samen met één van zijn muzikanten al een voorsmaakje op een vervolg dat we je later zeker in onze zalen zullen voorschotelen.

NAMAAKKANTTEKENINGEN

donderdag 29 april 2021, 20.00 uur
gratis livestream vanuit KORF via www.brugotta.be

IJ is het musique concrète-vehikel van het klankkunstenaarsduo Inge van den Kroonenberg en Jürgen De Blonde. Opnames en concerten van dit liefdesnest zijn eerder uitzonderlijk. Hun laatste wapenfeit is een zelf uitgegeven cassette uit 2018 getiteld 'If we don't understand each other, we start wondering about every sound', een abstracte geluidsdocumentaire over de Gentse wijk De Brugse Poort. IJ laat zien en horen dat geluid ook collectieve contemplatie kan zijn.

Op deze concertavond stelt het duo een nieuwe cassetterelease voor op het microlabel Edities Marreyt. Voor fans van Alvin Lucier, Beatriz Ferreyra, Marillion en Wu-Tang Clan.

BAR LITERAIR

vrijdag 30 april 2021, 10.00 uur
Radioshow op Villa Bota – 106.4FM of www.villabota.be

Huiskunstenaar Nina Everaert, beter gekend onder het pseudoniem Doorn Roosje zorgt op vrijdag 30 april voor een tweede radio-editie van Bar Literair.
Geen gewone Bar Literair dus, maar wel een show die je van thuis kan meevolgen en waarin Nina het hoge woord voert.  Samen met enkele door haar uitgekozen genodigden maken ze twee uur lang het mooi weer op Villa Bota.

Kruis de degens, scherp de penselen want Nina en de door haar uitgenodigde woordkunstenaars staan klaar om je verbaal neer te sabelen!

Brugotta Streaming Session #3 - Alexander Einfinger

vrijdag 30 april 2021, 20.00 uur
gratis livestream vanuit KORF via www.brugotta.be

Begin dit jaar was de release van de eerste single van Einfinger, het soloproject van Alexander Einfinger, een feit. De voormalige zanger van de Brugse band Hermit, en momenteel ook actief als zanger bij Lost In This Masquerade, brengt speciaal voor deze livestream eigen nummers aangevuld met enkele covers. En dat voor de gelegenheid én de gezelligheid samen met Toon Vlerick (Absynthe Minded) op gitaar.

Brugotta Festival, donderdag 22 april t.e.m. zondag 2 mei, www.brugotta.be

Contactinformatie