Voorstelling strandschermen Stad Brugge

7
jul
2020

Op maandag 6 juli 2020 stelden burgemeester Dirk De fauw en schepen van Toerisme Philip Pierins op het strand van Zeebrugge in primeur de exclusieve Brugse strandschermen voor. De Stad liet die maken om ervoor te zorgen dat de regels rond social distancing worden nageleefd.

Hulpmiddel in kader van social distancing

Burgemeester Dirk De fauw: “Een van de voorwaarden om van het strand te kunnen genieten, is dat de regels rond social distancing worden nageleefd. Zo is het bij strandcabines verplicht om strandschermen tussen de cabines te plaatsen. Om aan de vraag te voldoen, hebben we mooie Brugge-strandschermen laten maken. De strandschermen kunnen ook ingezet worden om in de vrije zones van het strand social distancing te garanderen. Rekening houdend met de nodige afstand tussen bubbels van strandgangers, is er op ons strand ruimte voor ongeveer 45.000 badgasten. Ook deze strandgangers kunnen een van de strandschermen aankopen.”

Tijdloos hebbeding

Schepen van Toerisme Philip Pierins: “De vormgeving van de strandschermen is in lijn met de campagne die Visit Bruges opzette rond Zeebrugge en Lissewege. We kozen bewust voor een tijdloos ontwerp zodat ze ook na de coronaperiode een hebbeding worden.”

Een scherm is 4,5 meter lang en 1,5 meter hoog. In het pakket zitten ook vier palen en een hamer. Burgemeester Dirk De fauw: “De schermen zijn niet alleen praktisch, maar ook zeer mooi. Ze kunnen in de eerste plaats in Zeebrugge ingezet worden, maar ongetwijfeld zullen ze ook elders te lande het imago van Zeebrugge een boost geven.”

Waar kopen?

De strandschermen kosten 50 euro en zijn te koop in het toeristisch infokantoor op de dijk van Zeebrugge en bij lokale handelaars.


 

Wil je zelf als handelaar de schermen te koop aanbieden? Neem dan contact op met ons via communicatie@brugge.be.